Κλοπ: «Ποτέ δεν έφτασα κοντά στην τελειότητα»

Έχοντας οδηγήσει τη Λίβερπουλ στην κατάκτηση του Champions League το 2018/19 και στο πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα 30 χρόνια, ο Γιούργκεν Κλοπ, εξακολουθεί να είναι

Ο 53χρονος Γερμανός προπονητής, μιλώντας στο UEFA.com, οι ομάδες του δεν έχουν φτάσει ποτέ στην τελειότητα, ενώ δήλωσε πρόθυμος να κρατήσει την πίεση από τους παίκτες του κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν που κυριαρχείται από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Αυτή δεν είναι κανονική σεζόν, δεν είναι μια στιγμή στη ζωή που πρέπει να περιορίσεις τον εαυτό σου, με θετικό ή αρνητικό τρόπο. Απλά πρέπει όλοι να περάσουμε από αυτήν την κατάσταση. Έτσι είναι. Για τους παίκτες, είναι απίστευτα έντονο. Όμως είμαστε όλοι χαρούμενοι και παίζουμε. Είναι υπέροχο, το λατρεύω, είναι φανταστικό, αλλά όλα είναι στην πλάτη των παικτών», τόνισε ο Κλοπ και συμπλήρωσε:

«Ως άνθρωπος, ως άτομο, ίσως το πρώτο πράγμα που συνειδητοποίησα και με βοήθησε πολύ στη ζωή είναι ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσω για την τελειότητα, γιατί δεν είναι δυνατόν. Δεν προσπάθησα καν. Επεδίωξα πάντα να κάνω το καλύτερο και ποτέ δεν έφτασα κοντά στην τελειότητα, για να είμαι ειλικρινής. Με το ποδόσφαιρο, είναι σχεδόν το ίδιο. Έτσι, προσπαθούμε πάντα να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι, αλλά την τελειότητα δεν την είδα ποτέ, και παρακολουθώ πολύ ποδόσφαιρο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα