Μητσοτάκης: «Απαράδεκτη η κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών-Ανεύθυνη η Κυβέρνηση»

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης, στη συζήτηση για την προανακριτική σύσταση της Novartis.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε, «Θέλω να εκφράσω τη στήριξή μου στους δύο αξιωματικούς και τις οικογένειές τους. Η συνεχιζόμενη κράτησή τους είναι απαράδεκτη και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ανεύθυνοι και επιπόλαιοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και στοχεύουν κυρίως σε μικροπολιτικούς τακτικισμούς».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόσθεσε, «αναρωτιέμαι εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν. Οι ευθύνες σας είναι βαριές. Δείξατε αναξιοπιστία απέναντι σε όλους. Επιτρέψατε στον ΥΠΕΘΑ να επιδίδεται σε ανούσιους λεονταρισμούς. Υποτιμήσατε το περιστατικό της σύλληψης των δύο αξιωματικών όπως και τον προκλητικό εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού».

Από την άλλη, ζήτησε να προσέλθουν στην Επιτροπή οι μάρτυρες για να αποδειχθεί η βασιμότητα των ισχυρισμών τους, «δεν θέλετε να εξεταστούν οι μάρτυρες γιατί φοβάστε ότι θα καταρρεύσει η υπόθεση».

«Αρκείστε στην κατασκευή υπόπτων και επιδιώκετε να σέρνετε η υπόθεση να δηλητηριάζει τον πολιτικό βίο…Δεν θα σας περάσει, η υπόθεση θα φθάσει μέχρι το τέλος».

 

Διαβάστε επίσης