Να εγκλειστεί δια βίου στη φυλακή ο Τσοχατζόπουλος, ζήτησε ο εισαγγελέας

Την καταδίκη και την ισόβια κάθειρξη του Άκη Τσοχατζόπουλου ζήτησε  ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος κατά τη σημερινή του αγόρευση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Παναγιωτόπουλος χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις κατά του πρώην υπουργού και είναι χαρακτηριστικό ότι παρομοίασε την υπόθεση με αυτή της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη! Μάλιστα, διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο «Ζ» του Βασίλη Βασιλικού για το πώς οι αστυνομικοί «πέταγαν τα δεν ξέρω» στον ανακριτή που ερευνούσε την υπόθεση. Το γεγονός αυτό, πάντως, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τσοχατζόπουλου.

Από εκεί και πέρα και αναφερόμενος στην ουσία της υπόθεσης, ο αναπληρωτής εισαγγελέας τόνισε πως ο Τσοχατζόπουλος είχε σχεδιάσει τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και τον χαρακτήρισε ως «εγκληματία του λευκού κολάρου». Και πρόσθεσε: «Βρέθηκαν στο γραφείο του έγγραφα για τις εξωχώριες εταιρείες. Και δεν είναι τα μόνα. Αυτά τα στοιχεία και άλλα θλιβερά βρέθηκαν στο γραφείο του παρ’ ολίγον πρωθυπουργού της χώρας. Η Δεινοκράτους αγοράστηκε κατ’ επιλογή της Αρετής Τσοχατζοπούλου. Τα πρόσωπα που μεσολάβησαν στην αγοραπωλησία ήταν για να αποχρωματιστεί το μαύρο χρήμα. Τα πάντα ήταν εικονικά. Ούτε τίμημα υπήρχε ούτε συμβόλαια.  Torcaso, Nobilis και Τσοχατζόπουλος είναι το ίδιο πρόσωπο. Ο υπουργός είναι η πηγή του κακού. Οι δράσεις των συγκατηγορούμενων του πηγάζουν όλες εξ αυτού, ενώ η Σταμάτη δαπανούσε μεγάλα χρηματικά ποσά που γνώριζε από που προέρχονταν».

Σε άλλο σημείο, ανέφερε πως ο Τσοχατζόπουλος έχει διαπράξει ατιμωτικό έγκλημα σε βάρος του λαού και σημείωσε πως συμπεριφέρθηκε με τρόπο αλαζονικό απέναντι στην κοινωνία και στους νόμους της πατρίδας του τα συμφέροντα της οποίας είχε δώσει όρκο ότι θα προστατεύει.

Παράλληλα, κάλεσε το δικαστήριο να μην απογοητεύσει με την απόφασή του τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό.

Από την πλευρά του, ο Τσοχατζόπουλος κατηγόρησε τον εισαγγελέα ότι ψεύδεται.

Νωρίτερα, την ενοχή του Τσοχατζόπουλου και επιπλέον 16 εκ των 18 συγκατηγορουμένων του ζήτησε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ολοκληρώνοντας την αγόρευσή, της η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη.

Βάση της εισαγγελικής πρότασης πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι ο πρώην υπουργός και οι 16 συγκατηγορούμενοί του, από τους οποίους πέντε δεν πρέπει να κριθούν με την επιβαρυντική περίσταση ότι έδρασαν «κατ’ επάγγελμα» όπως αναφέρεται για όλους στο κατηγορητήριο.

Η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του Παντελή Ζαχαριάδη και του Σπύρου Χατζηνικολάου.

Λίγο πριν ολοκληρώσει την τοποθέτησή της, η εισαγγελική λειτουργός έκανε εκτενή αναφορά στον βασικό κατηγορούμενο πρώην πολιτικό, τον οποίο χαρακτήρισε «ο παρ’ ολίγον πρωθυπουργός».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα