Ο «άτεγκτος» δικηγόρος στο σκαμνί

Τα τελευταία 15 χρόνια, όλοι οι φίλαθλοι και μη έχουν ανοίξει την τηλεόρασή τους εκατοντάδες φορές, για να μην πούμε χιλιάδες, και έχουν πέσει πάνω στον Αλέξη Κούγια να εξαπολύει μύδρους κατά πάντων, διεκδικώντας πάντα τον τίτλο του εξυγιαντή του ποδοσφαίρου, κατηγορώντας τις περισσότερες φορές με ανύπαρκτα στοιχεία ή με στοιχεία που συνήθως στο τέλος δεν στέκονται ικανά για να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες.

Οι τελευταίες, όμως, εξελίξεις φέρνουν, όπως έχει γίνει γνωστό, τον «κατήγορο» Αλέξη Κούγια στο εδώλιο σε θέση κατηγορουμένου, και μάλιστα για το αδίκημα που ο ίδιος κατηγορούσε άλλους, στα 15 χρόνια της δράσης του. Το αδίκημα της δωροδοκίας! Ο Αλέξης Κούγιας πρόκειται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Πλημμελειοδικείο  Αθηνών στις 20 Ιουλίου, για την υπόθεση της ηθικής αυτουργίας δωροδοκίας στον αγώνα Ολυμπιακός Χερσονήσου – Παναχαϊκή, μετά από καταγγελία του φερόμενου ως φυσικού αυτουργού, Πέτρου Σταθάκη.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί ακόμη να προδικάσει το παραμικρό, αν δεν υπάρχει απόφαση δικαστηρίου που να κρίνει ότι ο κάθε κατηγορούμενος είναι ένοχος. Τέτοιο προνόμιο είχε κατοχυρώσει ο κ. Κούγιας μόνο για τον εαυτό του, όταν όλοι ήταν ένοχοι – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του. Όταν, μάλιστα, κάτι έπρεπε να διαφοροποιηθεί, προσέθετε την εξής φράση που άλλαζε όλο το περιεχόμενο των κατηγοριών: «Κατά τη γνώμη μου».

Και όπως έχει πει και ο μεγάλος Κλιντ Ίστγουντ σε έναν ρόλο που τον καταξίωσε: «Οι γνώμες είναι σαν τις κωλοτρυπίδες. Όλοι έχουν από μία…» Ο Κούγιας φαίνεται να έχει πολλές γνώμες. Το άλλο δεν το σχολιάζουμε…

 

Επίορκος ο… Κορέας

Όταν ένας εισαγγελικός λειτουργός μετά τις καταγγελίες Σταθάκη τόλμησε να ασχοληθεί, ως είχε υποχρέωση, με την υπόθεση δωροδοκίας, αμέσως στην τηλεόραση, ο εισαγγελέας που έκανε τη δουλειά του –άλλωστε κάθε άσκηση δίωξης από εισαγγελέα εξετάζεται στο στάδιο της ανάκρισης και από συμβούλιο δικαστών που κρίνει αν από τα στοιχεία αυτά πρέπει ο κατηγορούμενος να καθίσει στο εδώλιο ή όχι–, ο κ. Κορέας, κατονομάστηκε δημόσια ως δικαστικός επίορκος που ευνοεί συμμορίες! Μάλιστα, έκανε αναφορά και για το ατόπημα(!!!) στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών του Αρείου Πάγου, ζητώντας από τις 29/11/2012 την εξαίρεσή του από τη δικογραφία του, λόγω μεροληψίας.

Στο παρελθόν σε δηλώσεις του (στην ιστοσελίδα της Παναχαϊκής) για το θέμα τον Οκτώβρη του 2011 είχε τονίσει χαρακτηριστικά τα εξής: «Μετά την έκδοση της αποφάσεως με την οποία υποβιβάσατε την ΠΑΕ Παναχαϊκή, λόγω της εντιμότητας και της αξιοπιστίας του πρώην γενικού αρχηγού της Ηλιούπολης, Πέτρου Σταθάκη, έχω να κάνω την εξής δέσμευση-δήλωση για εσάς: Επίορκοι και ανέντιμοι άνθρωποι, που τολμήσατε και θίξατε μετά από 36 χρόνια δικηγορίας την τιμή και την υπόληψή μου και την τιμή και την υπόληψη της ΠΑΕ Παναχαϊκής και των 500.000 Αχαιών, θα κάνω τα πάντα για να τιμωρηθείτε. Θα στραφώ εναντίον σας τόσο σε ποινικό όσο και σε αστικό επίπεδο.

Εάν δεν μπορείτε να με αποζημιώσετε για την προσβολή της προσωπικότητάς μου, εάν μπορώ θα σας πάρω και το σπίτι.

Η ανεντιμότητά σας και η αγωνία σας ήταν τέτοια που μετατρέψατε τον εύκολο εντός έδρας αγώνα της ΠΑΕ Παναχαϊκή με την ΠΑΕ Πλατανιάς σε δύσκολο εκτός έδρας ματς λόγω της έλλειψης επιχειρημάτων.

Ντροπή σας, παλιάνθρωποι. Θα τα πούμε στα δικαστήρια.

Υπάρχουν εκτός από σας και άλλου είδους δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι».

Βεβαίως, ένας εισαγγελέας, από τη δικονομία,  μπορεί να ασκήσει δίωξη με αποχρώσες ενδείξεις, πόσω μάλιστα όταν αυτές είναι καταγγελία του ίδιου του δράση (του Σταθάκη), που όπως λέει με εντολή Κούγια προέβη σε αυτή την πράξη, δωροδοκίας-δωροληψίας,

 

15 χρόνια Κούγιας

Στα τέλη του προηγούμενου αιώνα ο Κούγιας εμπλέκεται ως νομικός σε υποθέσεις με τον Κιάπε και τον Σαλιαρέλη, ενώ το 1997 αναλαμβάνει την ΑΕΚ υπό καθεστώς αμφισβήτησης των οργανωμένων που δεν ήθελαν ούτε να τον βλέπουν (έπεσε και ξύλο στη Νέα Φιλαδέλφεια). Σιγά-σιγά δημιουργεί όνομα και εδραιώνεται ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, χωρίς στην ουσία να έχει βάλει ποτέ λεφτά στην ΑΕΚ, στην οποία προσπαθεί να εμπλακεί ξανά το 2004!

Στη συνέχεια, ξεκινά το μπαράζ των ενασχολήσεών του με ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα (προκειμένου να τις σώσει). Από το 2010 και έπειτα αναλαμβάνει τον ρόλο του εξυγιαντή και ξεκινούν οι αναρίθμητες παρουσίες και δηλώσεις  του!

 

2011

19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΧΡΗΣΤΟ ΒΕΡΓΑΝΕΛΑΚΗ

 

25 ΜΑΪΟΥ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ  ΜΕ ΚΑΫΜΕΝΑΚΗ (συνιδιοκτήτη της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης)

«Είστε λαμόγια, θέλατε να αγοράσετε και την Παναχαϊκή, όπου σας βρίσκω θα σας γα… ω!». Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Κούγιας επιτέθηκε και κλότσησε τον Καϋμενάκη.

 

12 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΒΟΛΕΣ ΚΟΥΓΙΑ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΑΝΔΡΕΑ ΦΟΥΡΑ

 

27 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ ΓΙΑ ΚΟΥΓΙΑ

«Ο Κούγιας μου έδωσε 4.900 ευρώ για δωροδοκία».

 

5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ

«Αληταράς ο Σίτο Ριέρα, καθυστερημένος ο Σάμαρης».

 

6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ

«Επίορκοι και ανέντιμοι άνθρωποι που τολμήσατε να θίξετε μετά από 36 χρόνια δικηγορίας την τιμή και την υπόληψή μου (…) Ντροπή σας, παλιάνθρωποι. Θα τα πούμε στα δικαστήρια».

 

26 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΟΥΡΟΥ, ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΔΙΑΙΤΗΤΗ

 

2012

27 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

«Αλήτες, πουλημένα τομάρια, σήμερα δεν θα φύγετε από εδώ».

Ακολούθως έπεσε με το αυτοκίνητο πάνω στο ταξί των διαιτητών.

8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ «ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ», ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

«Αυτό το παχύσαρκο παιδάκι που δεν ξέρω πώς έκανε χρήματα και πώς επετράπη από την ΕΕΑ να πάρει τον Ολυμπιακό, που νομίζει ότι μπορεί να μεταφέρει στο ποδόσφαιρο ό,τι κάνει στην καθημερινότητά του. Όπως τον αντιμετώπισα το 2010, τότε που ανέλαβε, με τον ίδιο τρόπο θα τον αντιμετωπίσω πάλι. Μέσα από τη Δικαιοσύνη. Φαίνεται ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι εγώ δεν είμαι αυτός ο οποίος θα κάνει εκπτώσεις».

13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ «ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ», ΚΑΤΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

«Από τότε που ο Μαρινάκης αγόρασε τον Ολυμπιακό από τον Κόκκαλη, υπάρχει μία χούντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από το 2010 και μετά κάνει κουμάντο ο Μαρινάκης».

 

29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΑΤΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

2015: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΔΡΕΑΔΗ

Σε συμπληρωματική κατάθεση στον ανακριτή αναφέρει ότι όλες οι «απόψεις» του των προηγούμενων χρόνων κατά του Μαρινάκη, έγιναν γιατί πίστευε ότι αδικούταν η Παναχαϊκή. Επί λέξει αναφέρει τα εξής:

«Η απόλυτη θέση μου είναι ότι ο Μαρινάκης έχει με την εγκληματική οργάνωση της ΕΠΟ την ίδια ακριβώς σχέση που είχε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης την εποχή της παντοδυναμίας του, ο Σωκράτης Κόκκαλης τα 15 χρόνια που ήταν πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο Νίκος Πατέρας τη διετία που ήταν πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Είμαι κατηγορηματικός ότι ο Μαρινάκης δεν αποτελεί μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και αυτή είναι η απόλυτη θέση μου όπως είναι απόλυτη θέση μου ότι ο Μαρινάκης, ενώ δεν αποτελεί μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, είναι ο μεγάλος ευνοούμενος της εγκληματικής οργάνωσης με τον τρόπο που λειτουργεί το πρωτάθλημα…

»…Όσον αφορά τις καταθέσεις που διαβάζετε και τις περικοπές τους που επικεντρώνω στην προσωπικότητα Μαρινάκη και στη σχέση του με την εγκληματική οργάνωση, είναι αποτέλεσμα του προσωπικού μίσους που έχω για τον Μαρινάκη…»

 

2013

18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΚΟΥΓΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ

«Είδα τον κ. Μαστροκυριάκο να είναι σε αντιπαράθεση με τον κύριο Κούγια και πήγα να τους χωρίσω, με το που έφτασα εκεί, ο κ. Κούγιας μου επιτέθηκε και με έπιασε από τον λαιμό , κόντεψε να με πνίξει».

 

2014

27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΣΤΕΡΓΙΟ ΣΟΥΡΟΒΙΚΗ

Ο Κούγιας επιτέθηκε φραστικά στον Στέργιο Σουροβίκη, λέγοντας: «Είσαι ένας τιποτένιος δικηγόρος που έρχεται να υπερασπιστεί τον Αστέρα. Σιχαμένε, θα σου γαμ… το σπίτι. Έρχεσαι να υπερασπιστείς τα λαμόγια. Γλείφεις για πελατεία. Ντροπή σου».

 

27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΥΓΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ

«Ο Δημαράς πήρε πτυχίο με τενεκέδες λάδι. Η Πάτρα έκανε λοβοτομή με τον δήμαρχο».

 

ΜΑΡΤΙΟΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ BEST ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ

«Ο Θανάσης Παπαγεωργίου είναι ένας πρώην μπράβος της νύχτας που έχει συνεργάτες του στον Πανηλειακό τον γνωστό και μη εξαιρετέο μάνατζερ, Βαγγέλη Αγγέλου, και τον πρώην υπάλληλο της ΕΠΟ, Γιάννη Παπαδόπουλο».

19 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΝΟΥΤΣΟ

 

25 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ, ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

 

2015

20 ΜΑΪΟΥ

ΒΟΛΕΣ ΚΟΥΓΙΑ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

«… ο Γιάννης Δημαράς ήταν καρικατούρα, ο Κώστας Πελετίδης το παίζει εκπρόσωπος του λαού».

 

ΟΙ ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ

ΜΑΡΤΗΣ 1998

Κούγιας Vs Βίκτωρας Μητρόπουλος

Τα ανεπανάληπτα σόου του Αλέξη Κούγια ξεκινούν από τον… προηγούμενο αιώνα. Το 1996 παρουσιάζεται στην ελληνική ποδοσφαιρική ζωή ως πρόεδρος-διαχειριστής της ΑΕΚ (μέχρι που πουλήθηκε στην ENIC) και με το καλημέρα οι οπαδοί του Δικεφάλου του έδειξαν την απέχθειά τους (προπηλακίστηκε έξω από το «Νίκος Γκούμας»). Δύο χρόνια αργότερα στη συνέλευση της ΕΠΑΕ αρχίζει και δίνει εντολές ωσάν να είναι πρόεδρος και να μη σέβεται κανέναν,  γεγονός που οδηγεί τον τότε αντιπρόεδρο, Βίκτωρα Μητρόπουλο, να τον φέρει στη θέση του. Επικρατεί ένταση και οι ψυχραιμότερα επικρατούν.

ΑΠΡΙΛΗΣ 2011

Κούγιας Vs Μπέος

Ο Κούγιας ξεκινά την επίθεσή του προς τον Αχιλλέα Μπέο, κατηγορώντας τον –σε συνέντευξη Τύπου– ότι μετείχε σε παράνομες δραστηριότητες γύρω από τα παιχνίδια Μακάμπι-Ολυμπιακός και Άρης-Παναθηναϊκός. Οι κατηγορίες αυτές στην πραγματικότητα οδηγούν αργότερα τον Αχιλλέα Μπέο στην προφυλάκιση ενός έτους. Ακολουθούν τηλεοπτικές κόντρες μεταξύ τους για μήνες!

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2014

Κούγιας Vs Θωμαΐδης

Ο Αλέξης Κούγιας, που πλειστάκις χρησιμοποίησε το βήμα του Κυριάκου Θωμαΐδη για να εκφράσει τη ρητορική του, καταφέρθηκε εναντίον του πέρσι τον Σεπτέμβρη! Ήταν η αντίδραση του ποινικολόγου μετά την αποκάλυψη της εκπομπής «Δίκη» της κατάθεσης του Αλέξη Κούγια στον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα. Δεν του άρεσε του δικηγόρου που δεν είχε ο ίδιος την απολογία στα χέρια του και την είχε ένας δημοσιογράφος…

ΣΗΜΕΡΑ

Κούγιας Vs Πατέρας

Ο Αλέξης Κούγιας ως «εξυγιαντής» επισκεπτόταν προ τριετίας πολλές φορές τα γραφεία του τέως προέδρου του ΠΑΟ, Νικόλα Πατέρα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα τον εξυμνούσε. Πρόσφατα, το 2015, «ανακάλυψε» ότι ο Νικόλας Πατέρας είναι ο «εγκέφαλος» για τα στοιχεία που παραθέτει στο πόρισμά του ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας!!! Επί λέξει στην πρόσφατη κατάθεσή του στον ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη αναφέρει τα εξής:

«…Κατά την κρίση μου, πιστεύω ότι πίσω από όλη αυτή την ιστορία ο αρχικός εμπνευστής της είναι ο Ν. Πατέρας, ο οποίος έχει στενότατη επαφή με τον δημοσιογράφο Θωμαΐδη, δεν αποκλείω όπως με ρωτάτε να είναι αυτός που έχει αποστείλει τις ανώνυμες καταγγελίες που υπάρχουν στη δικογραφία. Ο Πατέρας είχε στενότατη σχέση και στο περιβάλλον του –πριν εμφανιστεί ο Μαρινάκης– με τους Μπέο, Τσακογιάννη, Παπαδόπουλο…»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα