Παρέμβαση FIFA και UEFA σε Αυγενάκη για την εγγραφή των σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ

Ο Υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης έκανε δεκτό το αίτημα από FIFA και UEFA για κοινή ομάδα εργασίας προκειμένου να διευκολυνθεί η εγγραφή των ποδοσφαιρικών σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ, που έχει πάρει προθεσμία ως τις 17 Αυγούστου.

Οι FIFA και UEFA έστειλαν επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη σήμερα κι επισημαίνουν μεταξύ άλλων τις «εποικοδομητικές συζητήσεις για τη διευκόλυνση της εγγραφής ποδοσφαιρικών σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων».

Σε αυτήν αναφέρεται ακόμα από πλευράς FIFA και UEFA πως «όπως έχουμε επαναλαμβανόμενα τονίσει, αναγνωρίζουμε πλήρως ότι υπάρχουν νόμιμοι λόγοι για την ελληνική Κυβέρνηση να θεσπίσει εύλογα και αντικειμενικά κριτήρια για να λαμβάνουν οι αθλητικοί φορείς κρατική υποστήριξη και δημόσια χρηματοδότηση, όπως η διασφάλιση ελάχιστων προτύπων καλής διακυβέρνησης σε όλα τα αθλήματα.

Με σεβασμό σας παροτρύνουμε να επεκτείνετε επαρκώς την προθεσμία εγγραφής (της 17ης Αυγούστου), ώστε να μας επιτραπεί να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις συζητήσεις με σκοπό τη διευκόλυνση της εγγραφής των σωματείων, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η ΕΠΟ μπορεί να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του καταστατικού της FIFA και της UEFA».

Επίσης FIFA και UEFA πρότειναν τη σύσταση ομάδας εργασίας μεταξύ των εκπροσώπων του Υπουργείου Αθλητισμού, της FIFA, της UEFA και της ΕΠΟ για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής και κατάλληλης λύση επί του θέματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα