Proficiency στα… κινέζικα η MYTILINEOS

Mνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο ελληνικός όμιλος με τη Huawei βάσει του οποίου οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί της MYTILINEOS θα εξοπλιστούν με τους καινοτόμους και αξιόπιστους μετατροπείς στοιχειοσειράς του κινεζικού κολοσσού

Το brand name της Huawei είναι γνωστό ανά την υφήλιο αφού ο κινεζικός όμιλος αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο. Η ελληνική MYTILINEOS δεν συγκρίνεται σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας με τον κολοσσό από τη χώρα του «κίτρινου δράκου», αποτελεί όμως ένα από τα βαρύτερα ονόματα του εγχώριου επιχειρείν με ποικίλες δραστηριότητες και στον κλάδο της ενέργειας, με την οποία η Huawei όχι απλώς διατηρεί πολύχρονη συνεργασία, αλλά πλέον τη διευρύνει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτό που ξέραμε μέχρι σήμερα είναι η επιτυχημένη κοινής επιχειρηματικής συνέργειας του ομίλου του Ευάγγελου Μυτιληναίου –μέσω του Τομέα Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD Business Unit) της METKA EGN– με την κινεζική πολυεθνική που αφορά σε φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ελλάδα. Αυτό που πριν από μερικά 24ωρα γνωστοποιήθηκε είναι το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές και βάσει του οποίου οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί της MYTILINEOS θα εξοπλιστούν με τους καινοτόμους και αξιόπιστους μετατροπείς στοιχειοσειράς της Huawei. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η συνεργασία δεν περιορίζεται στα ελληνικά σύνορα, αντιθέτως θα γίνει πράξη και σε άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ουζμπεκιστάν, η Ισπανία και η Κύπρος.

Για τους μη γνωρίζοντες αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετατροπείς της Huawei ενσωματώνουν τη συσσωρευμένη τεχνογνωσία ψηφιακής τεχνολογίας 30 και πλέον ετών. Ειδικότερα, η ανθεκτικότητα και η αξιοπιστία των προϊόντων του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού βασίζονται στην πρωτοπόρα, αλλά και πλέον δοκιμασμένη τεχνολογία μετατροπέων στοιχειοσειράς με ενσωματωμένες τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης, αυξημένη δυναμική απόδοση MPPT, καθώς και πιστοποιημένη κατά TUV >99,996% διαθεσιμότητα μετατροπέα.

Τα στοιχεία αυτά, που θέτουν νέα δεδομένα στην αγορά όσον αφορά στην παραγωγή ενέργειας, στις υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής, στη σύνδεση στο δίκτυο και στην ασφάλεια, καθιστούν τη λύση της Huawei ως τη βέλτιστη επιλογή τεχνολογικής υπεροχής και υψηλής απόδοσης με χαμηλό κόστος λειτουργίας και συντήρησης, καθώς και με ελάχιστο ποσοστό αστοχίας.

Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά των μετατροπέων στοιχειοσειράς της Huawei, όπως η επικοινωνία MBUS που διέρχεται μέσω των καλωδίων AC, καθώς και η έξυπνη διάγνωση καμπύλης Smart IV Curve, έχουν ριζικά αναβαθμίσει τις παραδοσιακές μεθόδους επιτήρησης/ελέγχου. Η Huawei αξιοποιεί τις τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης για να προσδιορίσει τα ηλεκτρονικά στοιχεία της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης και να προσαρμόσει τον αλγόριθμο διασύνδεσης δικτύου στις ανάγκες του δεδομένου δικτύου, αναδεικνύοντας τη Huawei ως την τεχνολογικά ορθότερη επιλογή για έργα μεγάλης κλίμακας, καλύπτοντας και τις πιο εξεζητημένες απαιτήσεις για τη διασύνδεση στο δίκτυο.

Διά στόματος του γενικού διευθυντή του τομέα RSD της MYTILINEOS, Νίκου Παπαπέτρου, εξηγείται ότι η αξιοπιστία των μετατροπέων της Huawei που διασφαλίζει την απόδοση, ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και τα προηγμένα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες που ενσωματώνουν, διευκολύνοντας την εγκατάσταση και μειώνοντας το λειτουργικό κόστος φωτοβολταικών πρότζεκτ, ήταν τα στοιχεία που έκαναν τη διοίκηση της MYTILINEOS να αποφασίσει την ισχυροποίηση της συνεργασίας του ελληνικού ομίλου με τους Σίνες leaders του κλάδου.

Τα εύσημα αυτής της συνεργασίας απέδωσε και ο ισχυρός άντρας της Huawei για την περιφέρεια των Νοτίων Βαλκανίων, Τζάκι Τσεν, υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη που δείχνει η MYTILINEOS στην Huawei, δίνοντας την ευκαιρία στην τελευταία δραστηριοποιηθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια φωτοβολταϊκών που τρέχουν σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο, ως μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες που αναπτύσσει και κατασκευάζει φωτοβολταϊκά πάρκα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα