“Η στοχοποίηση του Ντογιάκου από την Θάνου όπλισε το χέρι ακραίων”, λέει το Ποτάμι

Ολομέτωπη επίθεση κατά της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και νυν συμβούλου του πρωθυπουργού, Βασιλική Θάνου, έκανε με ανακοίνωση του ο Τομέας Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ποταμιού, με αφορμή την βόμβα που βρέθηκε έξω από το σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου.

Το Ποτάμι θεωρεί ότι το σύστημα Θάνου-Υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι κι αυτό υπεύθυνο για τις επιθέσεις κατά των δικαστών, διότι όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση με τις συνεχείς, πρωτοφανείς και απροκάλυπτες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, τις συνεχείς επιθέσεις του συστήματος Θάνου – Υπουργείου Δικαιοσύνης και τις στοχοποιήσεις δικαστών, δημιουργείται το περιβάλλον που εκμεταλλεύονται οι κάθε λογής ακραίοι που τελούν υπό καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας με κυβερνητική ανοχή”.

Στην ίδια ανακοίνωση το Ποτάμι υπενθυμίζει και την επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως Τσατσάνη, η οποία είχε βρει κι αυτή στο κυβερνητικό στόχαστρο, όπως και ο κ. Ντογιάκος.  

Και η ανακοίνωση της Σεβαστουπόλεως καταλήγει: “Οι βομβιστικές αυτές επιθέσεις σε λειτουργούς της Δικαιοσύνης βάλουν ευθέως κατά της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Οι Θεσμοί και οι λειτουργοί τους ευτελίζονται με την ανοχή της Κυβέρνησης. Τα φαινόμενα ανομίας επεκτείνονται παντού στα πανεπιστήμια, στα αστυνομικά τμήματα, στη Δικαιοσύνη. Οι θεσμοί, τα κόμματα, οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν άμεσα. Το Ποτάμι είναι σταθερά απέναντι”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα