Σπρώχνουν κρατικό χρήμα στις εκλογικές τους περιφέρειες για να γλυτώσουν την συντριβή

Κρατικό χρήμα προς διάφορα σωματεία σε …στοχευμένες περιοχές «φεύγει» από τις αρχές του μήνα με υπογραφές του Γ.Βασιλειάδη.

Δεκάδες αποφάσεις που φέρουν την υπογραφή του υφυπουργού Αθλητισμού, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου»  «μοιράζουν» ζεστό χρήμα σε σωματεία όλης της Ελλάδας, από τα οποία βέβαια δεν λείπουν αυτά που βρίσκονται στον νότιο τομέα της Β’ Αθήνας, όπως το Π. Φάληρο και ο Ταύρος στον οποίο ο Βασιλειάδης θα κατέβει υποψήφιος.

Μια βόλτα στη Διαύγεια είναι άκρως κατατοπιστική, αφού μόνο την πρώτη εβδομάδα του μήνα, δηλαδή μέσα σε επτά μέρες (1-7 Ιουνίου) υπέγραψε 11 αποφάσεις έκτακτης οικονομικής επιχορήγησης σε αθλητικά σωματεία διαφόρων περιοχών της χώρας, χωρίς να υπολογίζουμε βέβαια την έγκριση πιστώσεων για μεγάλους φορείς, όπως είναι το ΟΑΚΑ, ούτε τις τακτικές επιχορηγήσεις, ούτε καν τις επιχορηγήσεις διαφόρων δήμων της χώρας για αθλητικά έργα, όπως αντικαταστάσεις χλοοταπήτων σε τοπικά στάδια. Συνολικά λοιπόν, μόνο για έκτακτη οικονομική ενίσχυση τον Ιούνιο εγκρίθηκαν δεσμεύσεις ποσών που ξεπερνούν τα 75.000 ευρώ.

Το ημερολόγιο
• Στις 3 Ιουνίου, ο κ. Βασιλειάδης υπέγραψε μεταξύ άλλων την έκτακτη επιχορήγηση του αθλητικού συλλόγου Νίκη Λευκάδας με 10.000 ευρώ.
• Στις 6 Ιουνίου ενέκρινε την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του φορέα «Αγώνας Ψηλορείτη» με 5.000 ευρώ, της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων με 10.000 ευρώ, του αθλητικού ομίλου «Κύδων Χανίων» με 5.000 ευρώ, του αθλητικού συλλόγου Αυλίζας Αχαρνών «Η Ελπίδα» με 6.000 ευρώ, του φορέα «Ηλυσιακός Αθλητικός Ομιλος» με 15.000 ευρώ, του αθλητικού συλλόγου «Αγιαξ Ταύρου» με 10.000 ευρώ και του Παναθλητικού Ομίλου Αγίου Θωμά Γουδή με 5.000 ευρώ.
• Στις 7 Ιουνίου, υπεγράφησαν με fast track διαδικασίες δύο ακόμα αποφάσεις: Οι έκτακτες οικονομικές επιχορηγήσεις του αθλητικού συλλόγου Λευκάδας «Φίλανδρος» με 5.000 ευρώ και του γυμναστικού ομίλου Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία» με 5.000 ευρώ.
Πάντως και όλος ο Μάιος, που ήταν αντίστοιχα εκλογικός μήνας και μάλιστα με τρεις κάλπες (ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές και περιφερειακές), είχε αμείωτη ροή έκτακτων χρηματοδοτήσεων, όπως στο ΠΕΑΚ Πατρών (Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο) με 500.000 ευρώ.
Βροχή και οι αθλητικές αναγνωρίσεις

 

Διαβάστε επίσης