Συνέδριο για τον εθισμό των νέων στο ίντερνετ

Άλλη μια θλιβερή πρωτιά έχει κατακτήσει η χώρα μας καθώς έχει τα υψηλότερα ποσοστά εθισμού στο Διαδίκτυο στην Ευρώπη, με πρωταθλήτριες την Κω και τη Χίο, όπως είπε στον Αlpha 989 ο ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Κωνσταντίνος Σιώμος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, τόνισε πως το φαινόμενο αφορά κυρίως νέα παιδιά, κατά μέσον όρο 15 ετών και περισσότερο τα αγόρια, τα οποία εθίζονται σε διαδικτυακά παιχνίδια.

Υπενθυμίζεται ότι, με αφορμή το Συνέδριο που διοργανώνει η Εταιρεία στο διήμερο 1 και 2 Νοεμβρίου, 2013, ο επικεφαλής της Διώξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, συγγραφέας από κοινού με τους Κωνσταντίνο Σιώμο και Γεώργιο Φλώρο του σχετικού βιβλίου, αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή 92 παιδιά που πάσχουν από τον Εθισμό στο διαδίκτυο νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων.

Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, σε μια χώρα όπου οι άνεργοι ξεπερνούν το 1 εκατ., μεγάλος αριθμός νέων περνά ατέλειωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή, κάτι που προκαλεί τον Εθισμό, ο οποίος έχει διαγνωσθεί επίσημα ως ασθένεια.

Το 3ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο, πραγματοποιείται την Παρασκευή και το Σάββατο, 1 και 2 Νοεμβρίου 2013, στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ (λεωφ. Κηφισίας 109 – 11524, Αθήνα) και έχει θέμα την «πρόληψη και αντιμετώπιση διαδικτυακών συμπεριφορών υψηλού κινδύνου».

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε μία εποχή που το διαδίκτυο έχει αναδειχτεί σε ένα εξαιρετικά σημαντικό μέσο για προσωπική επικοινωνία, ακαδημαϊκή έρευνα, ανταλλαγή πληροφοριών και ψυχαγωγία.

Στόχος του είναι να καλύψει καίριες θεματικές ενότητες που, μεταξύ άλλων, αφορούν στον εθισμό στο Διαδίκτυο, στις διαταραχές που συνδέονται με τη χρήση του Διαδικτύου, στο ηλεκτρονικό έγκλημα καθώς και στα νέα δεδομένα που προκύπτουν μέσα από τις διαδικτυακές κοινότητες που αναπτύσσονται στον Κυβερνοχώρο.

Ταυτόχρονα, σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδειχτούν οι δράσεις που θα προάγουν την υγεία και την πρόληψη νόσου στο Διαδίκτυο και οι εφαρμογές των νέων τεχνολογιών στην Ιατρική – Τηλεψυχιατρική, ενώ θα διερευνηθούν και οι εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας στην Υγεία, καθώς και οι κοινωνικές προ- εκτάσεις τους, στη ζωή μας.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχει πλήθος διακεκριμένων επιστημόνων και ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο να ερμηνεύσουν τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου που αναπτύσσονται στο διαδίκτυο σε θέματα ασφάλειας και υγείας, βάση επιστημονικών ερευνών.

Το συνέδριο απευθύνεται σε ιατρούς, ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, ηλεκτρολόγους μηχανικούς Η/Υ, νομικούς, εγκληματολόγους, οικονομολόγους αλλά και σε κάθε χρήστη του διαδικτύου, ανεξάρτητα από την ηλικία και την επαγγελματική του ιδιότητα.

Για τους συνέδρους θα υπάρχει κόστος εγγραφής, ενώ για περιορισμένο αριθμό φοιτητών η είσοδος για την παρακολούθηση των εργασιών του συνεδρίου θα είναι δωρεάν.

Διαβάστε επίσης