Τι ισχύει από σήμερα Κυριακή με το νέο lockdown

Σε ισχύ είναι από σήμερα Κυριακή 3 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί, μέχρι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί το πλαίσιο του αυστηρότερου lockdown, το οποίο περιλαμβάνει τα εξής:

  1. Αναστολή στο click away: Σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα.
  2. Κλειστά βιβλιοπωλεία
  3. Κλειστά κομμωτήρια και υπηρεσίες περιποίησης νυχιών
  4. Κλειστά ΚΤΕΟ
  5. Αναστολή στις δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.
  6. Απαγόρευση μετακινήσεων από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.
  7. Κλειστές εκκλησίες για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανίων, αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Στόχος του σκληρού lockdown είναι να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών και να δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατές επιδημιολογικά συνθήκες για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί η επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής και το πιθανότερο είναι να κληθούν να συμβάλλουν οι επιστήμονες με οδηγίες προς το υπουργείο παιδείας για την ασφαλή επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Σε σχολεία με μεγάλο αριθμό μαθητών θα ισχύσουν και πάλι διαφορετικά διαλείμματα ή σε οριοθετημένους χώρους στα προαύλια. Εξετάζεται επίσης η κλιμακωτή προσέλευση και αποχώρηση στα δημοτικά, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και η διενέργεια στοχευμένων τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Στο κόκκινο πέντε περιοχές της Αττικής

Σε στοχευμένους ελέγχους σε περιοχές της Αττικής με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα και ο συγχρωτισμός, προχωρούν οι Αρχές.

Το σχέδιο περιλαμβάνει αυξημένα αστυνομικά μπλόκα για τον περιορισμό της κινητικότητας, έλεγχο για αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00-05:00, απομάκρυνση πολιτών από πλατείες και δημόσιους χώρους, αλλά και περιπολίες για αποτροπή του «click away» και επιτήρηση σε εκκλησίες.

Στο κόκκινο είναι ο Ασπρόπυργος, το Ίλιον, το Περιστέρι, το Κερατσίνι και το Μενίδι.

Aπό τα 34 συνολικά αστυνομικά μπλόκα που βρίσκονται καθημερινά στην Αττική, 20 θα έχουν, στόχευση στις συγκεκριμένες περιοχές. Αυτό περιλαμβάνει, περιμετρικές «αποστειρώσεις» κεντρικών οδών με αυτό να σημαίνει ότι αυτές θα κυκλωθούν με τουλάχιστον 5 ή 6 μπλόκα που θα ελέγχουν τις μετακινήσεις.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα