Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τον CEO της DeepMind για την τεχνητή νοημοσύνη στην Ελλάδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Demis Hassabis ήταν από τους πρώτους που υπέγραψαν την κοινή δήλωση για την ανάγκη αποτροπής του ενδεχομένου εξόντωσης απο την τεχνητή νοημοσύνη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομίλησε με τον ιδρυτή και CEO της εταιρείας DeepMind, Demis Hassabis, μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες διεθνώς στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, η ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου δεοντολογίας και ασφάλειας ως προς τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, που θα προστατεύει τους χρήστες, θα μειώνει τον αντίκτυπο των πιθανών κινδύνων και δεν θα περιορίζει την ανάπτυξη της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Hassabis, μπορεί να επωφεληθεί σε πολλούς τομείς από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και να αναδείξει τα πλεονεκτήματά της στην οικονομία, την παιδεία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Η συζήτηση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει ο πρωθυπουργός σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη εντός και εκτός Ελλάδας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Όταν ο Hassabis ήταν… κατά της AI

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο CEO της εταιρείας DeepMind, Demis Hassabis, η οποία είναι πλέον θυγατρική της Google, ήταν από τους πρώτους που υπέγραψαν την κοινή δήλωση για την ανάγκη αποτροπής του ενδεχομένου εξόντωσης απο την τεχνητή νοημοσύνη.

‘Οπως αναφέρεται στην κοινή δήλωση, οι ειδικοί της AI, οι δημοσιογράφοι, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και το κοινό συζητούν όλο και περισσότερο ένα ευρύ φάσμα σημαντικών και επειγόντων κινδύνων από την AI.

«Ο μετριασμός του κινδύνου εξόντωσης από την Τεχνητή Νοημοσύνη θα πρέπει να αποτελέσει παγκόσμια προτεραιότητα μαζί με άλλους κινδύνους κοινωνικής κλίμακας, όπως οι πανδημίες και ο πυρηνικός πόλεμος», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα