Το ήθελαν, το πήραν και «Χ»αμογέλασαν

Λαμία και Απόλλωνας το ήθελαν, το πήραν και «Χ»αμογέλασαν. Στην αναμέτρηση που «άνοιξε την αυλαία» της 27ης αγωνιστικής στη Super League, ζητούμενο των δύο ομάδων ήταν να μη χάσουν. Και στην επίτευξη του στόχου τους επικεντρώθηκαν από το εναρκτήριο λάκτισμα ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, Πραξιτέλη Ζαχαριάδη.

Άρχισαν, συνέχισαν και ολοκλήρωσαν τον αγώνα με συντηρητικότατη τακτική. Μοναδικός στόχος, αμφοτέρων, ήταν να διαφυλάξουν το μηδέν παθητικό. Δε ρίσκαραν καθόλου και έτσι δε δημιούργησαν παρά… υποψίες φάσεων. Ήταν τόσο κακό αυτό που… πρόσφεραν στους φιλάθλους -οι οποίοι, βρέθηκαν στο ΔΑΚ– που τους ανάγκασαν να διαμαρτυρηθούν. «Παίξτε μπάλα» φώναζαν όσοι και όσες πλήρωσαν εισιτήριο για να δουν το… τίποτα. Δικαιολογημένα, λοιπόν, αποδοκίμασαν.

Οι διαγωνιζόμενες ομάδες, πάντως, αντιμετώπισαν την αναμέτρηση και το 0-0 με διαφορετική οπτική. Όχι ως απώλεια δύο βαθμών αλλά ως κατάκτηση ενός. Ο οποίος, στην οικονομία του πρωταθλήματος, μπορεί να αποδειχθεί «χρυσός». Πλέον, Λαμία και Απόλλωνας έχουν 26 πόντους και ισοβαθμούν στη 12η θέση με την ΑΕΛ. Η οποία, αύριο (15/4) υποδέχεται τον Παναιτωλικό.

Πέντε περισσότερους από την προτελευταία Κέρκυρα, η οποία -και βάση προγράμματος- είναι η βασική υποψήφια να ακολουθήσει τον Πλατανιά στη Football League. Η πρώτη στάση του Γολγοθά των «Φαιάκων» είναι τη Δευτέρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό.

 

Διαβάστε επίσης