«Χαμήλωσαν» οι τόνοι

Οι απειλές που δόθηκαν από πολλές Αθλητικές Ομοσπονδίες για «λουκέτα», μετά τις νέες περικοπές που ανακοίνωσε η Πολιτεία προς αυτές, ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Μετά από «μαραθώνια» συνάντηση που είχαν σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών, υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει να βρει άμεσα λύσεις και το κλίμα αντιστράφηκε.

Ο Ανδριανός άκουσε για περίπου πέντε ώρες τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών να εκθέτουν τα προβλήματα που υπάρχουν, στη συνάντηση που έγινε μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου. Και από τις δύο πλευρές έγινε χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει, ενώ θα γίνει προσπάθεια εξεύρεσης περισσότερων πόρων, αφού από τις υπάρχοντες επιχορηγήσεις προς τις ομοσπονδίες, μόλις το 10% πηγαίνει στον αθλητισμό καθώς το 90% δαπανάται για διοικητικά και λειτουργικά έξοδα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος εξέφρασε την ικανοποίησή του μετά το τέλος της συνάντησης, αφού ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός έκανε αποδεκτές τις εξής προτάσεις:

1) Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην Πολιτεία να παραχωρούνται δωρεάν για προπόνηση των Εθνικών ομάδων όλων των Ολυμπιακών αθλημάτων.

2) Οι αθλητικές εγκαταστάσεις επίσης να παραχωρούνται δύο φορές το χρόνο δωρεάν στις Ομοσπονδίες για τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

3) Η Πολιτεία να αναλάβει το οικονομικό κόστος διεξαγωγής όλων των ελέγχων ντόπινγκ.

4) Να γίνει προσπάθεια να βρεθεί λύση στο θέμα των Ομοσπονδιών που έχουν υπεράριθμο προσωπικό.

5) Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκε ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, οι οποίες και προβλήματα δημιουργούν και περισσότερα έξοδα δημιουργούν για τον ελληνικό αθλητισμό.

6) Τέλος, ο κ. Ανδριανός δεσμεύτηκε ότι θα γίνει από την αρχή, με τη συμμετοχή της ΕΟΕ, η αξιολόγηση των αθλημάτων βάσει της οποίας δίνεται η ετήσια επιχορήγηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα