Ξεκινά άμεσα εισαγγελική έρευνα για τα κονδύλια στο προσφυγικό

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσαν τα δημοσιεύματα που καταγγέλλουν κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

Η κα. Δημητρίου έδωσε εισαγγελική παραγγελία προς την προϊσταμένη της Οικονομικής Εισαγγελίας, Μαριάννα Ψαρουδάκη, ώστε να ξεκινήσει άμεσα δικαστική διερεύνηση για το περιεχόμενο πρόσφατων δημοσιευμάτων. Παράλληλα, εκτός από τη βασιμότητα των δημοσιευμάτων που περιγράφουν την καταγγελλόμενη κακοδιαχείριση, θα διερευνηθεί η τέλεση ή μη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων.

Ήδη, η κα. Ψαρουδάκη κάλεσε για κατάθεση τον αντιστράτηγο ε.α. Ανδρέα Ηλιόπουλο, διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων, μετά τις καταγγελίες του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», όπου έκανε λόγο για ένα χάος. Στη συνέντευξή του ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε σε ενδείξεις κακοδιαχείρισης κονδυλίων από τον κρατικό μηχανισμό αλλά και από ΜΚΟ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ήρθε η ώρα να παρέμβουν οι εισαγγελείς.

«Έχει χαθεί ο έλεγχος και είναι ώρα να παρέμβουν εισαγγελείς. Εκείνοι είναι που θα δουν αν υπάρχουν θέματα παραβάσεων των νόμων, και από εκεί και πέρα είναι θέμα των δικαστικών Αρχών για το αν θα τα προχωρήσουν. Εγώ λέω ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Επικρατεί ένα χάος αυτή τη στιγμή», είχε δηλώσει ο κ. Ηλιόπουλος.

Για ψεύδη έκανε λόγο ο Δημήτρης Βίτσας

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, είχε κάνει λόγο για ψεύδη, προαναγγέλλοντας ότι θα κινηθεί νομικά σε βάρος του κ. Ηλιόπουλου. Μάλιστα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, άνοιξε τον δρόμο της αποπομπής του κ. Ηλιόπουλου, υποστηρίζοντας ότι δεν ασκούσε επαρκώς τα καθήκοντά του ως διευθυντής των κέντρων υποδοχής.

Απάντηση στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής έδωσε ο αντιστράτηγος ε.α. προκαλώντας τον να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί με τον ισχυρισμό του περί «αδυναμίας ανταπόκρισης στα καθήκοντά μου» καθώς και ποιο σημείο από τις καταγγελίες του είναι αναληθές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα