Ξοδέψαμε €4 δισ. σε ρούχα και παπούτσια

Οι επιδόσεις του λιανεμπορίου ενδυμάτων την περσινή χρονιά ξεπέρασαν τις αντίστοιχες του προπανδημικού έτους 2019 σε ποσοστό 23,5%.

Πάρτι έκαναν οι λιανικές πωλήσεις στον κλάδο ένδυσης και υπόδησης το 2023, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οι Έλληνες καταναλωτές «ακούμπησαν» περί τα 3,5 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις λιανεμπορίου ενδυμάτων επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία και άλλα 570 εκατ. ευρώ σε λιανεμπορικές επιχειρήσεις υποδημάτων και δερμάτινων ειδών.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι οι πωλησιακές επιδόσεις του λιανεμπορίου ενδυμάτων την περσινή χρονιά ξεπέρασαν τις αντίστοιχες του προπανδημικού έτους 2019 σε ποσοστό 23,5%.

Εξειδικεύοντας τη γενική εικόνα, τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής-Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ) δείχνουν ότι το α’ τρίμηνο ’23 οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων αυξήθηκαν κατά +28% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, το β΄ τρίμηνο πήγαν στο +9,5%, το γ’ τρίμηνο στο +6,3% και το δ’ τρίμηνο στο +7,1%.

Οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων αποτελούν την πέμπτη σημαντικότερη κατηγορία μετά τα τρόφιμα, τα καύσιμα, τα αυτοκίνητα και τα φαρμακευτικά είδη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα