Υποκλοπές

Να εξηγήσει…

Μεταξύ αυτών που ψήφισαν υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής ήταν και η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία δείχνει με κάθε τρόπο τον… έρωτα της για τον ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως η εν λόγω βουλευτής ήταν μεταξύ αυτών που ψήφισαν το νόμο του 2010, για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξεταστική επιτροπή. Τι άλλαξε από τότε μέχρι τώρα και η Τζάκρη αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ανακυβίσθηση; Μάλλον πρέπει να μας εξηγήσει τους λόγους η ίδια…

Απέφυγε

Ως γνωστόν, όταν η Βουλή αποφάσιζε για τη δυνατότητα αναστολής της χρηματοδότησης κομμάτων που  εμπλέκονταν σε συγκεκριμένες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε δηλώσει «παρούσα», αν και η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η υπερψήφιση της διάταξης. Αν και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει τις δικές της εξηγήσεις και είχε επισημάνει πως ψήφισε βάσει της νομικής της κατάρτισης και δεν ήθελε να στείλει κανένα πολιτικό μήνυμα με την διαφοροποίησή της, τώρα άλλαξε στάση. Συγκεκριμένα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν απούσα στην ψηφοφορία για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, αν και βρισκόταν στο Κοινοβούλιο ακόμη και λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η διαδικασία. Φυσικά, οι ενστάσεις της βουλευτού στη «νομιμότητα» της διάταξης παραμένουν, αλλά έπειτα από τις αντιδράσεις που είχαν δημιουργηθεί την προηγούμενη φορά από τη διαφοροποίησή της, είπε να μην την επαναλάβει. Εξ ου και αποχώρησε ησύχως επιλέγοντας και να μην ψηφίσει ενάντια στη συνείδησή της, αλλά και να μην προσθέσει έναν ακόμη πονοκέφαλο στην Κουμουνδούρου. Άλλωστε, από πονοκεφάλους το τελευταίο διάστημα, στον ΣΥΡΙΖΑ πάνε καλά…

Το γερασμένο νέο

Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει μέσω των social media ο Νίκος Μπίστης, ερχόμενος έτσι ένα βήμα πιο κοντά στο «ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου». Υπό τον τίτλο «τα νόμιμα και ηθικά του πλυντηρίου που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Μπίστης επιτίθεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή αφενός το ένα εκατομμύριο που βρέθηκε ως «αποζημίωση συνταξιοδότησης» στο πόθεν έσχες του Δημήτρη Τσουκαλά, αφετέρου τις «επενδύσεις στο εξωτερικό» των οικονομικών υπευθύνων του ΣΥΡΙΖΑ «που αγωνιούν για τις καταθέσεις των Ελλήνων», όπως λέει. «Αν στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χρειάστηκαν 30 χρόνια εξουσίας για να εκστομίσουν ότι «το νόμιμο είναι και ηθικό», ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το έχει λυμένο ήδη από τα έδρανα της αντιπολίτευσης», γράφει, σχολιάζοντας ότι «αυτό από μόνο του είναι επαρκής λόγος για να μην αλλάξει έδρανα. Αναφερόμενος δε στο επιχείρημα ότι τα χρήματά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν από προηγούμενη δραστηριότητα και όχι από την βουλευτική τους ιδιότητα, τις συνέπειες της οποία θα μπορεί κανείς να κρίνει σε πέντε με δέκα χρόνια, όπως ειπώθηκε από στέλεχος της Κουμουνδούρου, κάνει λόγο για «πλυντήριο», αφού «η ζωή των πολιτικών αρχίζει από το σωτήριο έτος 2012 και μέσα στην κολυμβήθρα του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαθαρμένοι και με μηδενισμό στο κοντέρ μπορούν να πάνε για μία δεκαετία»… Και καταλήγει: «Πόσο γερασμένο γεννήθηκε το “νέο”».

Το μήνυμα

Με το βλέμμα στραμμένο στις επιλογές της μειοψηφίας από εδώ και στο εξής τελούν στη ΔΗΜ.ΑΡ. Κορυφαία στελέχη του κόμματος, που συνομιλούν καθημερινά με τον Φώτη Κουβέλη, δεν κρύβουν την αγωνία τους για το κατά πόσον οι μειοψηφούντες του κόμματος θα σεβαστούν τις αποφάσεις του Συνεδρίου ή αν θα ξεκινήσουν το «αντάρτικο», με δημόσιες δηλώσεις και διαφοροποιήσεις. Ήδη, η νέα ηγετική ομάδα αρχίζει να στέλνει μηνύματα στους μειοψηφήσαντες, προκειμένου οι τελευταίοι να μην  μετατρέψουν τη ΔΗΜ.ΑΡ. σε… Βαβυλωνία. Στο πλαίσιο αυτό, το δικό του μήνυμα προς την πλευρά Λυκούδη έστειλε ο Θόδωρος Μαργαρίτης, το όνομα του οποίου «παίζει» και για τη θέση του γραμματέα της νέας Κεντρικής Επιτροπής. «Ήταν ένα συνέδριο ανοιχτό με κατάθεση διαφορετικών απόψεων και υψηλό επίπεδο συζήτησης. Τώρα, οι συλλογικές αποφάσεις και η ετυμηγορία των μελών του κόμματος δεσμεύουν όλους για εξωστρεφή και αποτελεσματική δράση», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μαργαρίτης, καλώντας ουσιαστικά τους διαφωνούντες να μην ρίξουν λάδι στη φωτιά της εσωστρέφειας.

Ποιος λέει ψέματα

Την «νήσσαν» ποιεί ο κατά τα άλλα λαλίστατος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ προκλήθηκε να πάρει θέση σχετικά με το αν ζήτησε την παραίτηση της Προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μένης Μαλλιώρη. Η μεν υφυπουργός του Ζέττα Μακρή δήλωσε δημοσίως ότι της τηλεφώνησε ο Άδωνις και τη διαβεβαίωσε ότι ζήτησε προφορικά την παραίτηση της κ. Μαλλιώρη, η δε Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ διέψευσε την υφυπουργό, λέγοντας ότι ουδέποτε ο υπουργός της ζήτησε να παραιτηθεί. Με τη δήλωσή της αυτή η κ. Μαλλιώρη διέψευσε και την πληροφορία που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο κ. Γεωργιάδης είχε ζητήσει την παραίτησή της. Τελικά, δεν ξέρουμε ποιος λέει ψέματα: η υφυπουργός, η πρόεδρος, ή μήπως ο υπουργός κορόιδεψε την κα Μακρή για να την ξεφορτωθεί; Μόνον άμα αποφασίσει να πάρει θέση ο Άδωνις θα μάθουμε…

Νευρικότητα και αμηχανία

Η νευρικότητα και η αμηχανία της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα έφερε στο φως η δημοσίευση των πόθεν έσχες των βουλευτών είναι έκδηλη. Τρία μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν εγκαλούμενα είτε επειδή είναι πλούσιοι, είτε για επενδυτικές τους δραστηριότητες. Ο λόγος για την ασφαλιστική αποζημίωση του βουλευτή Δημήτρη Τσουκαλά, αλλά και για τη συμμετοχή των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργο Σταθάκη στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας Blackrock, η οποία μετέχει ιδιοκτησιακά στην εταιρεία Eldorado Gold. Σημειωτέον ότι η τελευταία εταιρεία ήταν εκείνη που είχε ξεκινήσει την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, κάτι που αποτέλεσε πολιτικό «casus belli» για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τους τρεις προαναφερθέντες βουλευτές δεν υπάρχει κανένα θέμα στην Κουμουνδούρου και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει καλυφθεί πλήρως από τις εξηγήσεις και τις δημόσιες δηλώσεις τους. Ωστόσο, όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται πως οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις προκάλεσαν επικοινωνιακή ζημιά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο μόλις προ δύο εβδομάδων καταδίκαζε τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, επειδή και εκείνος είχε μετοχές της εταιρείας Fidelity, η οποία μαζί με την Blackrock, κατέχουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Eldorado Gold.

Για πότε το λουκέτο;

Σκορποχώρι θύμισε στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην ψηφοφορία για την διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.«Ναι» στην αναστολή ψήφισαν ο Γαβριήλ Αβραμίδης και ο Νότης Μαριάς. Ο Τέρενς Κουίκ, η Χρυσούλα Γιαταγάνα, η Ραχήλ Μακρή, ο Γ. Νταβρής, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο Κ. Γιοβανόπουλος, η Σταυρούλα Ξουλίδου, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Βασίλης Καπερνάρος και ο Γ. Δημαράς ψήφισαν «όχι». «Παρών» δήλωσαν ο Παναγιώτης Μελάς, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Έλενα Κουντουρά και η Μίκα Ιατρίδη. Και ο πρόεδρος απουσίασε. Ωραίο μαγαζί. Το λουκέτο για πότε το ετοιμάζουν;

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα