Υποκλοπές

Αλλαγή σε λίγες ώρες
Μεσολάβησε μια κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό ώστε η «ελαχιστότατη επιβάρυνση »των πολιτών από το σεισμόσημο να μετατραπεί σε «δεν υπάρχει πρόθεση για τέτοια ρύθμιση». Ο λόγος για τον ΥΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας σε τηλεοπτικό σταθμό όταν ρωτήθηκε για το νέο φόρο με τη μορφή του σεισμόσημου έλεγε: «είναι μια κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθεί η χώρα με προσοχή χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες που δεν αντέχουν άλλο αλλά ταυτόχρονα να διασφαλιστεί ότι δεν θα πάθουμε τις ζημιές του παρελθόντος» για να προσθέσει ότι «διαβεβαιώνω πως θα υπάρχει η ελαχιστότατη επιβάρυνση για τους πολίτες». Λίγες ώρες αργότερα και μετά την κυβερνητική σύσκεψη ο υπουργός Περιβάλλοντος δήλωνε: «δεν υπάρχει καμία δέσμευση απέναντι στην τρόικα, ούτε πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια τέτοια ρύθμιση»…αδειάζοντας τον εαυτό του. Τι είχε προηγηθεί; Αυστηρές παρατηρήσεις του πρωθυπουργού και κάποιες διαρροές, πως το Μαξίμου είναι δυσαρεστημένο με το ότι δεν έχει κωδικό επικοινωνίας με τους «πράσινους υπουργούς».

Ανησυχία για τροπολογία
Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση καθώς ανοίγει το δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής. Από το κυβερνητικό επιτελείο εκφράζονται φόβοι ότι ομάδα βουλευτών, ή ακόμα και ένας μεμονωμένος βουλευτής μπορεί να καταθέσει μια ρύθμιση για παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών έως το τέλος του 2014 και να δώσει πρόωρο τέλος στα σενάρια και τα σχέδια για άρση του μέτρου. Την Πέμπτη μάλιστα συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, για τις «ζώνες καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη» και δεν αποκλείεται μέσα σε αυτό να προστεθεί και μια τροπολογία για τους πλειστηριασμούς. Γι’ αυτό και το «μασάζ» θα είναι διαρκές…

Αντιδράσεις στη Λέρο
Αντιμέτωπος με οργισμένες αντιδράσεις κατοίκων της Λέρου βρέθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο νησί. Πολίτες ευρισκόμενοι στο χώρο έξω από το δημαρχιακό μέγαρο, στον Πλάτανο Λέρου, επιτέθηκαν φραστικά στον Δ. Κρεμαστινό, διαμαρτυρόμενοι για την παύση λειτουργίας της ΔΟΥ Λέρου, καθώς και για την επικείμενη ψήφιση του σχεδίου νόμου για τις κατασχέσεις. Ο καθηγητής Καρδιολογίας και βουλευτής Δωδεκανήσου σε δηλώσεις του τόνισε πως «ευρισκόμενος μέσα στο δημαρχείο, άκουσα ορισμένους οι οποίοι αποδοκίμαζαν γενικώς τους πολιτικούς, τους βουλευτές και την κυβέρνηση. Επαναλαμβάνω τη λέξη “άκουσα” γιατί δεν τους είδα. Μετά από λίγη ώρα, αντιλήφθηκα όμως ότι επρόκειτο για κάποιους πολίτες που καλούσαν τον κόσμο προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια πολιτική διαμαρτυρία, η οποία όμως δεν μπόρεσε να γίνει, διότι οι παρευρισκόμενοι ήταν τρεις – τέσσερις και όχι περισσότεροι, με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα οι πολίτες αυτοί να αποχωρήσουν μόνοι τους».

Σε ανοιχτή επικοινωνία
Εδώ και πάρα πολύ καιρό υπάρχουν πληροφορίες για «ανοικτή γραμμή» υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ με βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θέτουν ευθέως θέμα για τον πρόεδρό τους, Πάνο Καμμένο. Η στήλη καις το παρελθόν έχει αναφερθεί στο ζήτημα, αλλά και σε συγκεκριμένους βουλευτές, όπως η Μαρία Κόλλια, η οποία μπορεί να ακολούθησε τον Πάνο Καμμένο στο εγχείρημα των ΑΝΕΛ, αλλά θεωρείται ένα πρόσωπο που υπό προϋποθέσεις και με κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να επιστρέψει στη ΝΔ καθώς δεν έκοψε τις γέφυρες, ενώ λέγεται ότι έχει πολλές ενστάσεις για την πορεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Από την άλλη ακούγεται ότι το φλερτ με τη Ν.Δ. δεν είναι μόνο σενάριο, ωστόσο η ίδια φαίνεται ότι δεν θέλει να δημιουργήσει με τη στάση της συνθήκες πολιτικής αποσταθεροποίησης.

Οι συνειρμοί…
Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές για τις άριστες σχέσεις που διατηρούν ο Πέτρος Τατσόπουλος με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ., Ανδρέα Παπαδόπουλο. Οι δυο τους γνωρίστηκαν καλά έξω από το θέατρο «Χυτήριο», όταν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής και διάφορες παραεκκλησιαστικές οργανώσεις ζητούσαν να απαγορευθεί μία παράσταση και απειλούσαν να… μπουκάρουν στο θέατρο της Ιεράς Οδού. Τότε, ο Παπαδόπουλος είχε επιδοκιμάσει δημόσια τη στάση του Πέτρου Τατσόπουλου και τον έχει στηρίξει πολλές φορές έκτοτε. Το ίδιο έκανε και πριν μερικά 24ωρα, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέας είχε βρεθεί στη δίνη του εσωκομματικού κυκλώνα εξαιτίας των δηλώσεών του υπέρ της συνεργασίας της Κουμουνδούρου με τμήμα της ΝΔ για να αποκρουστεί ο κίνδυνος της Χρυσής Αυγής. «Ο Π. Τατσόπουλος είναι από τους λίγους που δίνουν μάχη κατά των Ναζί της Χ.Α. Τα όσα είπε αξίζουν συγχαρητηρίων και προσοχής!!!», έγραψε στο twitter ο Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας μία συνέντευξη του Τατσόπουλου στον ΑΝΤ1. Έτσι με αφορμή τις διαρροές της Κουμουνδούρου για δυσαρέσκεια με τη στάση του βουλευτή τους, εύκολα δημιουργούνται συνειρμοί για συνεργασία του Πέτρου με την ΔΗΜ.ΑΡ.

Περί σκανδάλων…
Ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον ονομάσαμε, λέει μία παροιμία και κάπως έτσι σκέφτονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό, διότι διαρρέουν από την Κουμουνδούρου, πως θα διερευνηθούν μέσω εξεταστικών επιτροπών (αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές) όλες οι υποθέσεις τις οποίες χαρακτηρίζει τώρα ως «σκάνδαλα». Εκτός των εξεταστικών επιτροπών, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται σοβαρά να παραπέμψει κάποιες απ’ αυτές τις υποθέσεις και στη Δικαιοσύνη. Τα σχετικά προανήγγειλε ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη του. Ποιες είναι αυτές; «Για παράδειγμα, η ανακίνηση του θέματος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής είναι μείζον ζήτημα και πρέπει να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση. Το έργο της Δικαιοσύνης δεν δικαιούται να το εμποδίσει κανείς επικαλούμενος κάποιο στατιστικό απόρρητο». Και μετά, ο στενός συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε κι άλλο παράδειγμα: «Καθώς μαθαίνουμε, σε εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση της μεταβίβασης της Proton διαπιστώθηκαν ποινικές ευθύνες της Τραπέζης της Ελλάδος. Αντί να ασκηθούν διώξεις, η δικογραφία «ανακατεύεται» με άλλη υπόθεση. Ελπίζουμε αυτό να μη συμβαίνει με στόχο να μην απαγγελθούν κατηγορίες στους υπαίτιους και τα στοιχεία για τις παράνομες πράξεις που διαπίστωσε ο εισαγγελέας να «χαθούν» στα χιλιάδες έγγραφα μιας άλλης δικογραφίας για άλλες αξιόποινες πράξεις άλλων κατηγορουμένων. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι αρμόδιοι δικαστές ότι η υπερβολική αυστηρότητα (έως σκληρότητα) σε πρόσωπα που στερούνται πολιτική προστασία δεν αποτελεί άλλοθι για την ασυλία που παρέχουν σε ισχυρούς». Καλά είναι όλα αυτά, αλλά τα σκάνδαλα που λέτε δεξιά και αριστερά που είναι; Διότι για τις συγκεκριμένες υποθέσεις ερευνά η δικαιοσύνη. Απλά να είχαμε να λέγαμε…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα