Χείρα βοηθείας της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς προς τον Σαμαρά

 Οι ευρωεκλογές ολοένα και πλησιάζουν και οι ευρωπαίοι κεντροδεξιοί ηγέτες σε Βερολίνο και Βρυξέλλες ετοιμάζονται να δώσουν χείρα βοηθείας στον Αντώνη Σαμαρά. Ειδικότερα,   οι ηγέτες της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, προσανατολίζονται, με αφορμή την διεξαγωγή των ευρωεκλογών τον ερχόμενο Μάιο,  να διεξάγουν Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στην Αθήνα. Κάτι τέτοιο, (αν πραγματοποιηθεί) θα αποτελέσει μια ένεση πολιτικής στήριξης προς τον Έλληνα πρωθυπουργό και θα αποτελέσει μια κίνηση με πολλαπλά νοήματα και σαφή σημειολογία.

Στόχος είναι να τονισθεί η μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβάλλει η Αθήνα στο πεδίο της οικονομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το διάστημα αυτό ο πρωθυπουργός πρόκειται να έχει συνεχείς επαφές με ευρωπαίους ηγέτες, ενώ αναμένεται στην Αθήνα και η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Στην περίπτωση που τελικά γίνει στην Ελλάδα η Σύνοδος Κορυφής, την παραμονή θα υπάρξει και ειδική σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με τη συμμετοχή ηγετών των ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων, ως επιπλέον κίνηση ενίσχυσης του φιλοευρωπαϊκού προφίλ του πρωθυπουργού. Παράλληλα, θα επιχειρηθεί από την Ν.Δ. να αναδειχθεί το, κατά το Μέγαρο Μαξίμου, αντιευρωπαϊκό προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα