Νίκη και στη ρεβάνς για τον ΠΑΟ, 1-2 στο Μπακού

ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ PLAY OFF ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

Πρόκριση με δύο νίκες για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Καμπάλα, πολύτιμοι βαθμοί για το ελληνικό ποδόσφαιρο και παρουσία του «τριφυλλιού» στα Play Off του Europa League. Ο ΠΑΟ νίκησε στο Μπακού με 1-2, παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, και έδιωξε από πάνω του το φάντασμα που επί δύο χρόνια στοίχειωνε το «Απόστολος Νικολαΐδης», δείχνοντας χαρακτήρα την ώρα που η σειρά ήταν ισόπαλη.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε από εκεί που το άφησε στη Λεωφόρο. Από τις χαμένες ευκαιρίες. Στο ένατο λεπτό ο Λουντ έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Χατζηγιοβάνης από το ένα μέτρο έχασε την ευκαιρία της ζωής του και ζήτημα είναι αν στα επόμενα 15 χρόνια της καριέρας του θα χάσει άλλη αντίστοιχη. Αυτό ήταν το μήνυμα πως και στη ρεβάνς θα χαθούν πολλές ευκαιρίες.

Όντως, έτσι έγιναν τα πράγματα, οι «πράσινοι» ήταν άστοχοι και ο νόμος του ποδοσφαίρου επαληθεύτηκε στο 52’  όταν μετά από γύρισμα του Μονρόουζ, ο Μολέδο σημείωσε αυτογκόλ. Το 1-0 επηρέασε για λίγο ψυχολογικά τους παίκτες του Ουζουνίδη, ο οποίος υποχρεώθηκε σε δύο γρήγορες αλλαγές για να αλλάξει τα δεδομένα και ευτυχώς τα κατάφερε γρήγορα, τόσο αυτός, όσο και οι ποδοσφαιριστές του. Στο 63΄ο Λουντ με κεραυνό μετά από ωραία κεφαλιά πάσα του Μολίνς ισοφάρισε και στην ουσία χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του, στο ίδιο γήπεδο που πριν από δύο χρόνια είχε υποστεί ρήξη σπλήνας! Το γκολ αυτό «ξέρανε» τους γηπεδούχους που τα παράτησαν και ο Παναθηναϊκός έκανε γρήγορα το 1-2 με τον Καμπέσας στο 67’ για να αποκαταστήσει πλήρως την τάξη στη σειρά, έστω κι αν για ένα δεκάλεπτο τα χρειάστηκε.

Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Λουντ ήταν απλά εκπληκτικός, ενώ μεγάλη ώθηση έδωσαν οι αλλαγές του Μαρίνου Ουζουνίδη που έδειξαν πως σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν και πως είναι ποδοσφαιριστές ποιότητας για τον Παναθηναϊκό.

Η ελληνική ομάδα συνεχίζει στα Play Off του Europa League και μαθαίνει την Παρασκευή τον αντίπαλό της.

ΚΑΜΠΑΛΑ: Μπεζοτόσνι, Γκουρμπάνοβ, Βέρνιντουμπ, Στάνκοβιτς, Μπούλτχαϊς, Χιουσεΐνοβ (76’ Αγκ. Μαμαντόφ), Μαλόουν (80’ Ελβ. Μαμαντόφ), Χόλιντεϊ, Ζοζέφ-Μονρόουζ, Όζομπιτς, Νταμπό (74΄Κονέ).

ΠΑΟ: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Χατζηγιοβάνης (62’ Καμπέσας), Κουρμπέλης, Ζέκα, Χουλτ, Άλτμαν (56’ Λουτσιάνο), Μολίνς (80’ Ρέις).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα