Ο Απόλλων 1-0 τον ανώτερο ΟΦΗ

 

Χάρη σε ένα γκολ του Κάσσου ο Απόλλων Σμύρνης έκανε ιδανικό ποδαρικό στη φετινή σεζόν επικρατώντας 1-0 του ΟΦΗ για το Κύπελλο.

Οι δύο ιστορικοί σύλλογοι με πολλά χρόνια παρουσίας στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου συγκαταλέγονται στα φαβορί για άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, κάτι ωστόσο που δεν δικαιολόγησαν με την εμφάνισή τους στο πράσινο… χαλί της Ριζούπολης.

Οι Κρητικοί έχοντας ήδη δύο επίσημα ματς στα πόδια τους μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν νωρίς το σκορ αλλά δεν τα κατάφεραν. Στο 13′, ο Χιώτης δεν μπλόκαρε την μπάλα σε μια φαινομενικά εύκολη φάση, ο Μπουρσέλης είχε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας του Απόλλωνα διόρθωσε το λάθος του αποκρούοντας, στη μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι πέρα από την φάση του 11′ όταν ο Διαμαντόπολος, σούταρε άουτ έξω από την περιοχή, δεχόμενος την πίεση του Κώτσιου, δεν κατάφεραν να… ανησυχήσουν περισσότερο την αντίπαλη άμυνα στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΟΦΗ, να έχει ένα καλό σουτ του Ράντι αλλά ο Χιώτης ήταν στο σωστό σημείο και μπλόκαρε την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν, με τον Αντουκόρ να χάνει στο 50′ νέα σημαντική ευκαιρία.

Τελικά το γκολ ήρθε για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στο 69’ με τον Κάσσο που είχε περάσει στο παιχνίδι 8 λεπτά νωρίτερα. Ο νεαρός επιθετικός εκμεταλλεύθηκε τη λάθος συνεννόηση του Δαύκου με τον Κώτσιο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 1-0 δεν άλλαξε παρά τις επίμονες προσπάθειες των παικτών του ΟΦΗ, οι οποίοι κυνήγησαν δίχως αποτέλεσμα την ισοφάριση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μακρυπόδη. Μάλιστα οι Κρητικοί έχουν πολλά παράπονα από τον πατρινό ρέφερι, ζητώντας δύο φορές πέναλτι που δεν δόθηκε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα