Σάλος με την νέα μόδα του «ωμού νερού» στις ΗΠΑ

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, με αφορμή την νέα μόδα του «ωμού νερού». Η «Live Water» είναι μία εταιρεία, όπου εδρεύει στο Λος Άντζελες και έχει βάλει στόχο να λανσάρει ως μόδα το νερό της.

Το «ωμό νερό», είναι αυτό που προέρχεται από την υγρασία μίας περιοχής, από την βροχή ή από μία φυσική πηγή. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει μεγάλο κέρδος από την επικίνδυνη αυτή μόδα καθώς το λίτρο κοστίζει 27 δολάρια. Οι αντιδράσεις φυσικά, είναι πολλές καθώς το «ωμό νερό» δεν φιλτράρεται ούτε αποστειρώνετε με αποτέλεσμα να αυξάνεται το επίπεδο τοξικότητας του.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Mukhande Singh, μιλώντας στην εφημερίδα New York Times δήλωσε ότι «Το ωμό νερό είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει κανείς για να προστατέψει τον οργανισμό του. Πίνετε ακόμα νερό βρύσης; Στην πραγματικότητα πίνετε νερό από το καζανάκι της τουαλέτας ανακατεμένο με άλλα χημικά».

Και συνεχίζει «Μπορεί να με θεωρήσετε συνωμοσιολόγο αλλά το νερό περιέχει πολλά χημικά όπως χλώριο και φθόριο, που χρησιμοποιείται και για την στοματική μας υγιεινή και δεν έχει κανένα όφελος στην οδοντιατρική μας υγεία».

Από την άλλη, οι ειδικοί προειδοποιούν. Ο Donald Hensrurd, διευθυντής του Health Living Programme στην κλινική Mayo στο Rochester της Μινεσότα είπε «Χωρίς επεξεργασία νερού, υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι για την υγεία».

Ασθένειες που συνδέονται με δημόσια συστήματα ύδρευσης περιλαμβάνουν ηπατίτιδα Α, σαλμονέλα, Ε. Coli, giardia και νοροϊό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα