Ένταση στη δίκη του Μάκη Ψωμιάδη

«Xαμός» για ακόμα μια φορά στη δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο κατηγορούμενος κατήγγειλε  ως «εκβιαστή δικηγόρο και εκδότη» τον Χάρη Οικονομόπουλο που παρίσταται ως πολιτική αγωγή.

«Μου ζήτησε 2.000.000 ευρώ για να παραιτηθεί από την υπόθεση», υποστήριξε ο κατηγορούμενος ,Μάκης Ψωμιάδης.

«Παραπέμπω στο (ενδεικτικό) δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας “ΕΘΝΟΣ”, στο οποίο καταγράφεται η δημόσια καταγγελία μου, ενώπιον του ιδίου του εκδότη και του Δικαστηρίου, ότι εκβιάζομαι και εξακολουθώ να εκβιάζομαι από τον Χάρη Οικονομόπουλο (στο δημοσίευμα αναφέρεται και το ποσό που ζήτησε στην τελευταία απόπειρα εκβίασης: 2.000.000 ευρώ) προκειμένου να παραιτηθεί από την υπόθεση. Τον προκάλεσα να υποβάλει μήνυση εάν η καταγγελία είναι αναληθής, επικαλούμενος πλήθος (σοβαρότατων και απολύτως αξιόπιστων) μαρτυριών. Ουδέν έπραξε ο Οικονομόπουλος» , είπε ενώπιον του Δικαστηρίου ο Μάκης Ψωμιάδης.

Ακόμα ο Μάκης Ψωμιάδης , δια του συνηγόρου του Νίκου Αντωνιάδη, προσκόμισε στο δικαστήριο το δικόγραφο που αποδεικνύει ότι «η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν υφίσταται (τέθηκε υπό εκκαθάριση με ομόφωνη απόφαση των μετοχών της) και ο μόνος  που επιδιώκει με ιδιοτελή κίνητρα την αναστολή εκτέλεσης αυτής της απόφασης είναι ο Χάρης Οικονομοπουλος».

«Ο Χάρης Οικονομόπουλος, ο οποίος έχει επιδοθεί σε διαρκή διωγμό εμού και όλων των μελών της οικογένειάς μου, με προσωπικές μηνυτήριες αναφορές και άλλες ενέργειες ενώπιον των δικαστικών, διοικητικών, φορολογικών και άλλων αρχών, είναι ο μόνος που έχει συμφέρον να μη διαγραφεί η «ΑΕΚ ΠΑΕ» από το Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών, ενάντια στη βούληση των μετόχων αυτής και με κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης της ομάδας που αγωνίζεται σήμερα στη Γ΄ Εθνική, προκειμένου να παραμείνει η ΠΑΕ πολιτικώς ενάγουσα στη σε βάρος μου δίκη (και σε όλες τιςυπόλοιπες ποινικές υποθέσεις της οικογενείας μου). Το κίνητρο, επαναλαμβάνω, σε καμία περίπτωση δεν είναι το συμφέρον της ΑΕΚ (για την τύχη της οποίας αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση των μετόχων της την 9.12.2013)».

Ανακοίνωσε δε στο δικαστήριο ότι:

«Εγώ και η οικογένειά μου αποφασίσαμε επιτέλους να αντιδράσουμε στην εγκληματική σε βάρος μας συμπεριφορά του Χάρη Οιονομόπουλου. Ήδη κατατέθηκε μήνυση εναντίον του στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών από τα παιδιά μου και τη σύζυγό μου για κακουργηματική παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων τους με την κατάπτυστη ενέργεια του εκδότη να προσκομίσει στο Δικαστήριο απόλογητικά υπομνήματά τους σε άλλη υπόθεση, χωρίς οι ίδιοι να είναι κατηγορούμενοι στη δίκη που δικάζομαι εγώ. Αντίστοιχη αγωγή προσβολής προσωπικότητας κατατέθηκε και στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και έχει ήδη δοθεί εντολή σε δικαστικό επιμελητή για την επίδοσή της στον εκδότη. Κατατέθηκε, επίσης, μήνυσή μου για συκοφαντική δυσφήμηση για το αισχρό δημοσίευμα της εφημερίδας του ότι εγώ δήθεν χρηματοδοτώ τις επισκευές της οικίας τη κόρης μου στο Παλαιό Ψυχικό, προκειμένου να «πείσει» ότι ο ισχυρισμός μου ότι έχω καταστραφεί οικονομικά από την υπόθεση της ΑΕΚ είναι δήθεν αναληθής, ενώ σε πλήρη γνώση του ήταν και παραμένει ότι η οικία, φωτογραφίες της οποίας μάλιστα δημοσίευσε, ανήκει από κληρονομιά στην κόρη μου και τη χρηματοδότηση των επισκευών έχει αναλάβει αποκλειστικά ο γαμπρός μου Γιάννης Μπουρούσης από τα νόμιμα έσοδά του ως παίκτης της ομάδας μπάσκετ της Ρεάλ Μαδρίτης. Για την ίδια υπόθεση έχει ασκήσει αγωγή προσβολής προσωπικότητας κατά του Χάρη Οικονομόπουλου η κόρη μου, την οποία εξέθεσε σε μέγιστο κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητάς της με τη πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων της κατοικίας της. Το γεγονός ότι καίτοι, τόσον εγώ όσο και ο γαμπρός μου, διαψεύσαμε επίσημα το συκοφαντικό δημοσίευμα του εκδότη και τον προκαλέσαμε να αποκαταστήσει την πραγματικότητα και να αποσύρει από το διαδίκτυο τη σχετική ανάρτηση, αυτός ουδέν έπραξε, μεγιστοποιεί την απαξία της πράξης του και αποδεικνύει άνευ άλλου τον συκοφαντικό σκοπό του. Η ώρα που εγώ και η οικογένειά μου θα αλλάξουμε θέσεις με τον Χάρη Οικονομόπουλο στις δικαστικές αίθουσες έφτασε και μαζί η ώρα να δώσει λόγο στην Ελληνική Δικαιοσύνη ο διώκτης και εκβιαστής μου δικηγόρος και εκδότης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα