Αποτυχία Βίτσα στην διαχείριση των κρίσεων

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Δημήτρης Βίτσας στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί την επιλογή Βουδούρη για την Πελοπόννησο. Ο γραμματέας του κόμματος μάλιστα επικαλείται τις δημοκρατικές διαδικασίες παραβλέποντας ότι εντελώς δημοκρατικά οι τοπικές έχουν απορρίψει τον υποψήφιο του κόμματος.

Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή πάντως αποκάλυψε τους λόγους της… εμμονής. Αφού πρώτσα σημείωσε πως «είναι ενδυνάμωση της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος και δεν πρέπει να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δηλαδή τώρα δεν αναφέρεται ότι και στην άρση της υποψηφιότητας Καρυπίδη η τοπική οργάνωση αντέδρασε, αλλά επειδή θεωρούμε ότι το ζήτημα ξεφεύγει από τα όρια της Δυτικής Μακεδονίας, σαν ένα γενικό πολιτικό ζήτημα, όπως το είχαμε πει, προχωρήσαμε και πήραμε την ευθύνη γι αυτό» ομολόγησε πως «τον ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρει να καταδικαστεί και στις περιφερειακές εκλογές η κυβερνητική πολιτική. Συγχρόνως ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι συσπειρωτικός, θέλει δηλαδή να έρθουν άνθρωποι και πολιτικές δυνάμεις στο πλαίσιο, στον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν πλήρως στο πρόγραμμά του. Ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο θέλουμε να σταματήσει η πολιτική Φούχτελ-Τατούλη η οποία διαλύει όλη την αναπτυξιακή πιθανότητα και δυνατότητα της Πελοποννήσου. Σ΄ αυτή τη λογική νομίζω ότι ο Οδυσσέας Βουδούρης όχι απλώς είναι μια χαρά, αλλά προσθέτει κιόλας».

Το μόνο που δεν είπε είναι πως είναι υποχρεωμένος να προστατέψει και τον πρόεδρο του κόμματος ο οποίος έχασε ήδη μία από τις επιλογές του. Συμπλήρωσε πάντως πως «η Αριστερά πρέπει να ξέρετε, και βάζω τη σύνολη Αριστερά, είναι ενωτική και όχι διαιρετική, είναι δημιουργική και όχι εκδικητική. Αν η λογική είναι ότι εσείς ή εγώ ή ο οποιοσδήποτε κάποια στιγμή πήρε κάποιες αποφάσεις και σήμερα παίρνει, μέσα από την ίδια του την εμπειρία, διαφορετικές αποφάσεις, τότε νομίζω ότι συνεννοούμαστε. Αν η λογική είναι ότι μια φορά αν κάνεις κάτι αυτό διαγράφει όλη σου τη ζωή, τότε δεν συνεννοούμαστε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα