«Γειώνει» τον Κοντονή ο Βασιλειάδης!

 

Σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης βρίσκεται αυτή τη στιγμή το μέγα αθλητικό νομοσχέδιο το οποίο είχε συνταχθεί από τον Σταύρο Κοντονή, αλλά απ’ ότι φαίνεται η διαδικασία παύει, προκειμένου να γίνουν σημαντικές αλλαγές από το νέο Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη!

Συγκεκριμένα, ο διάδοχος του κυρίου Κοντονή  φαίνεται ότι επιθυμεί να σβήσει από το νομοσχέδιο τις διατάξεις που δίνουν υπερβολικές αρμοδιότητες στην Πολιτεία εις βάρος της FIFA και του αυτοδιοίκητου και που έχουν ενοχλήσει πάρα πολύ τους ηγέτες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, παρά το γεγονός ότι έχουν επιλέξει τη συνεργασία με την Πολιτεία.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν σκοπεύει να αλλάξει τα πάντα. Για παράδειγμα, θεωρεί σωστό να μπορούν να διεκδικούν διπλώματα προπονητικής απόφοιτοι της Γυμναστικής Ακαδημίας με ειδίκευση στο ποδόσφαιρο, ενώ ομοίως δεν πιστεύει πως είναι παράκαμψη του αυτοδιοίκητου να τιμωρεί η Πολιτεία τους συλλόγους για επεισόδια, ωστόσο υπάρχουν παράγραφοι που θα συνταχθούν από την αρχή!

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, λοιπόν, θα αργήσει και ίσως πάμε για μετά το καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει ότι η επιτροπή εξομάλυνσης θα μας μείνει… αμανάτι μέχρι τότε, καθώς πριν από την ημερομηνία λήξης την οποία όρισε ο Κύπριος παράγοντας – 31/5/2017 – δε θα έχουμε νέο αθλητικό νόμο, άρα μία νέα διαδικασία εκλογών της ΕΠΟ! Λογικό είναι, λοιπόν, ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης να πανηγυρίζει και ορθώς έγραφε η «Α» από πέρσι πως ο Σταύρος Κοντονής δεν έπρεπε να βιαστεί και να φέρει ένα μίνι αθλητικό νομοσχέδιο εξπρές, αλλά να εργαζόταν πιο συνετά για ένα και μοναδικό μεγάλο αθλητικό νομοσχέδιο.  Τώρα, το μόνο που κατάφερε είναι να δεχθεί τάκλιν από τον Βασιλειάδη και να χάσει την μπάλα…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα