«Δεν αποκλείω συνεργασία με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ»

 Ανοιχτό παράθυρο συνεργασίας με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» μίλησε σε πρωινή εκπομπή του Mega και δεν απέκλεισε σύμπραξη με κάποιο από τα δύο κόμματα αφού, όπως είπε, «τις συνεργασίες τις αποφασίζει ο λαός». Μεταξύ άλλων, ο πρώην δημοσιογράφος αναφέρθηκε  στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος ενώ αποκάλυψε ότι τον έχουν ήδη προσεγγίσει βουλευτές που βρίσκονται κοντά στις θέσεις του κόμματός του ενώ μίλησε και για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εκφράζοντας την προτίμηση του σε μη πολιτικό πρόσωπο.

«Δεν αποκλείω καμία συνεργασία. Είτε με Ν.Δ. είτε με ΣΥΡΙΖΑ. Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί» σημείωσε αρχικά, δείχνοντας και την διάθεσή του για να πρωταγωνιστήσει και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φτιάξουν μια κοινή επιτροπή διαπραγμάτευσης του χρέους με την ευθύνη και το μάτι στην επόμενη γενιά», καθώς, όπως είπε, «το χρέος δεν είναι διευθέτηση μεταξύ μας. Θα το πληρώσουν και τα παιδιά μας. Μιλάμε για πενήντα και εβδομήντα χρόνια…».

«Αν θέλαμε θα είχαμε ήδη εκπροσώπηση στην Βουλή»

Συνεχίζοντας, ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Αν το Ποτάμι ήθελε, θα είχε ήδη παρουσία μέσα στη Βουλή και μάλιστα με περισσότερους από δύο ή τρεις βουλευτές».  Για τους βουλευτές που συνομιλούν με το Ποτάμι, ο Στ. Θεοδωράκης είπε πως τους ενώνουν κοινοί προβληματισμοί και συζητούν «όχι για το τι πρέπει να γίνει μέσα στο κόμμα, αλλά μέσα στην κοινωνία».

«Πρέπει πάντοτε να αναζητούμε πολιτικό πρόσωπο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;»

Πρόσθεσε επίσης ότι με την παρούσα σύνθεσή του το κοινοβούλιο μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσω της συνεννόησης και να αποφύγει τις εκλογές. «Δεν υπάρχει καμία προσωπικότητα σε αυτή τη χώρα που να μπορεί να αναδειχθεί στην Προεδρία; Πρέπει να βγάλουμε κάποιον από τα κομματικά ντουλάπια; Πρέπει πάντοτε να αναζητούμε πολιτικό πρόσωπο;» διερωτήθηκε ο Στ. Θεοδωράκης.

«Η χώρα δεν θα αλλάξει μόνο με τον Σταύρο»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε και για το 6,5%, ποσοστό που συγκέντρωσε στις ευρωεκλογές, λέγοντας ότι είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό για να αλλάξει η χώρα αλλά ένα μεγάλο για ένα νέο κόμμα.  «Ποτέ δεν ήταν μόνο ο Σταύρος. Η χώρα δεν θα αλλάξει μόνο με τον Σταύρο. Θα αλλάξει αν υπάρχουν μεγάλες παρέες για να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι ζητάει εθνική συνεννόηση σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές, το ασφαλιστικό, την Υγεία και την Παιδεία.

«Εμείς δεν λιγουρευόμαστε καρέκλες»

Αναφορικά με τη μελλοντική πορεία και στάση του Ποταμιού, ο επικεφαλής του κόμματος διευκρίνισε: «Εμείς δεν λιγουρευόμαστε καρέκλες. Δεν θα κάνουμε συνεργασίες κάτω από τραπέζι».

Για το ιδρυτικό συνέδριο στο Λαύριο

Για το συνέδριο που διεξήχθη στο Λαύριο είπε: «Ήταν ένα συνέδριο που δεν είχε σχέση με την γκρίζα ατμόσφαιρα των παλιών κομματικών συνεδρίων. Υπήρχε πολύς νέος κόσμος, υπήρχαν πολλά χαμόγελα και υπήρχαν πάρα πολλές απόψεις».

Αναφέρθηκε και στα θέμα που ψηφίστηκαν στο Συνέδριο όπως για παράδειγμα αυτό της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια και την αποποινικοποίηση της κάνναβης. Μίλησε και για τη χορήγηση κουπονιών και τροφίμων για να καταργηθούν τα συσσίτια. Πρότεινε να μειωθούν οι βουλευτές και αναφέρθηκε και στο ζήτημα της υπόθεσης του χρέους. «Ζητάμε από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει κοινή επιτροπή για τη διαχείριση του χρέους. Εμείς θα συμμετέχουμε σε αυτήν», είπε για να καταλήξει ότι το σημαντικό είναι να υπάρχουν λύσεις για το μέλλον της χώρας μας.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα