“Εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία στον Τόμσεν”

Το ενδεχόμενο της αποχώρησης από την ψηφοφορία άφησε ανοιχτό η Φώφη Γεννηματά μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης άσκησε δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση, τονίζοντας πως το κόμμα της δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε μέτρα, αλλά ούτε και αντίμετρα.

Η κα Γεννηματά, πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η ΔΗΣΥ από την ψηφοφορία, κάτι που θα αποφασιστεί τις επόμενες ώρες στη συνεδρίαση της Κ.Ο. Όσον αφορά στο πολυνομοσχέδιο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το χαρακτήρισε «αίσχος που έρχεται». Την ίδια στιγμή αναφερόμενη στα αντίμετρα τα χαρακτήρισε «το νέο μεγάλο παραμύθι της Κυβέρνησης». Αναφερόμενη στο άρθρο 15 του πολυνομοσχεδίου, η κα Γεννηματά παρατήρησε δηκτικά ότι ο υπουργός Οικονομικών της χώρας θα γίνει ο γραμματέας του Τόμσεν κι απλά θα υπογράφει τις αποφάσεις του ΔΝΤ. «Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε ποτέ», τόνισε.

Συνεχίζοντας τη σφοδρή κριτική της στην κυβέρνηση τόνισε ότι με τα μέτρα, θα κόψει σήμερα τη σύνταξη στον παππού και τη γιαγιά και σε αντιστάθμισμα θα δώσει στο μέλλον συσσίτιο στο εγγόνι τους που θα πεινάει. Επεσήμανε  ότι η Ελλάδα επέστρεψε στην ύφεση, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ψέμα το αφήγημα της Κυβέρνησης για τέλος των μνημονίων και είσοδο σε φάση ανάπτυξης.

Συνεννόηση

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χρειάζεται εθνική συνεννόηση και εθνική γραμμή για να βγει η χώρα από την κρίση. Όπως ενημέρωσε, στο επόμενο συνέδριο της παράταξης θα παρουσιαστεί το εθνικό σχέδιο που βρίσκεται υπό επεξεργασία αυτή τη στιγμή, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι δεδομένη για τις όποιες μετεκλογικές συνεργασίες και ότι όπως σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη τα δυο πρώτα κόμματα θα πρέπει να συνυπάρξουν στην Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την κα Γεννηματά μέτρα που ελήφθησαν δεν ήταν αναγκαία και η σφοδρότητά τους οφείλεται στην ολιγωρίας της Κυβέρνησης.

Επικαλούμενη τα στοιχεία που δείχνουν ότι η Ελλάδα επέστρεψε στην ύφεση, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ψέμα το αφήγημα της Κυβέρνησης για τέλος των μνημονίων και είσοδο σε φάση ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα