Ζητά τη συνδρομή των ΠΑΕ ο Σταύρος Κοντονής!

Αθλητικό νομοσχέδιο, το δεύτερο επί Σταύρου Κοντονή, το οποίο κύριο μέλημα έχει την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ, κατατέθηκε την Παρασκευή, 29/1, σε δημόσια διαβούλευση, παίρνοντας έτσι σειρά για ψήφιση στην ελληνική Βουλή.

Το μίνι αυτό νομοσχέδιο, ωστόσο, περιλαμβάνει διατάξεις και τροποποιήσεις που αφορούν κυρίως στη δυνατότητα που έχει δοθεί στην Πολιτεία να επιβάλει πρόστιμα σε επαγγελματικούς συλλόγους, μία παράγραφος που έχει ενοχλήσει σε μεγάλο βαθμό διοικήσεις ποδοσφαιρικών και μπασκετικών σωματείων! Η τροποποίηση αφορά στη δυνατότητα που δίνεται στις ΠΑΕ και στις ΚΑΕ να απεμπλέκονται από αυτή την έξτρα τιμωρία, αρκεί να επιδεικνύουν πνεύμα συνεργασίας με τις αρχές. Συγκεκριμένα η νέα παράγραφος αναφέρει: «Η συνεργασία των νομικών και φυσικών προσώπων με τις Αρχές και η παροχή στοιχείων, όταν έχουν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, αποτελούν ελαφρυντικές περιστάσεις που λαμβάνονται υπόψη κατά τον καθορισμό του ύψους του προστίμου».

Σημειώνουμε πως ο Σταύρος Κοντονής ήδη ενήργησε κατ’ αυτόν τον τρόπο, φέτος, όταν ο πρόεδρος του Παναιτωλικό, Φώτης Κωστούλας συνεργάστηκε και βοήθησε την αστυνομία Αγρινίου να βρει τον οπαδό που πέταξε το αντικείμενο στον αγώνα με τη Βέροια. Ο Παναιτωλικός γλίτωσε την τιμωρία από την Πολιτεία χάρη σε αυτή την ενέργεια του προέδρου της ΠΑΕ, ο οποίος απέδειξε ότι αν υπάρχει διάθεση, τότε βρίσκονται λύσεις.

Προφανώς, είναι ένα μέτρο που θα πολλαπλασιάσει την κόντρα του υφυπουργού Αθλητισμού με το οργανωμένο κίνημα οπαδών. Θυμίζουμε ότι πριν από δέκα χρόνια ο Ντέμης Νικολαΐδης ως πρόεδρος της ΑΕΚ είχε βοηθήσει την Αρχές να αναγνωρίσουν οπαδούς της Ένωσης που μετείχαν σε επεισόδια στο Περιστέρι, γεγονός που δεν του συγχωρέθηκε ποτέ και διέκοψε τις σχέσεις του με την Original21.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα