Κυβέρνηση χωρίς κατεύθυνση «βλέπει» η Ν.Δ.

Όσοι προέβλεπαν ότι η Ν.Δ. από τη θέση –πλέον- της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα αφήνει ασχολιάστη καμία από τις κυβερνητικές κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεσαν έξω. Την πρώτη αφορμή άδραξαν στη λεωφόρο Συγγρού από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης με τον ρνησης, με τον νέο εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ., Κώστα Καραγκούνη, να δηλώνει ότι πρόκειται για «μία κυβέρνηση χωρίς κατεύθυνση και με ισορροπίες εύθραυστες, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ».

Σε αρκετά ειρωνικό τόνο ο κ. Καραγκούνης είπε αρχικά ότι το κόμμα του χαιρετίζει «το ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, των 40 Υπουργών», δεν παρέλειψε ωστόσο να εκφράσει τη βαθιά ανησυχία της Ν.Δ. «για τη συμμετοχή προσώπων σε τομείς ευθύνης τα οποία έχουν εκφράσει επικίνδυνες θέσεις, όπως π.χ. για την ανάπτυξη, για τις αποκρατικοποιήσεις, για την ακύρωση επενδύσεων, για την επαναφορά του ασύλου παρανομίας στα πανεπιστήμια ακόμα και για τα ανοιχτά σύνορα για κάθε παράνομο μετανάστη».

Εξάλλου ο «γαλάζιος» εκπρόσωπος Τύπου είπε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως αντίθετη με την κατάργηση των δύο πιο σημαντικών –όπως τα χαρακτήρισε- για την ανάπτυξη υπουργείων, των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, λόγω της μεγάλης συνεισφοράς στο εγχώριο ΑΕΠ κατά τη διάρκεια των τελευταίων δυόμισι ετών. Επίσης αδιανόητη θεωρείται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η υποβάθμιση, όπως λένε, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Tον τελευταίο… κακό λόγο για το ΣΥΡΙΖΑ η Ν.Δ. τον φύλαγε για την επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου (έστω κι αν δεν την ονομάζουν) που προτίνεται για τη θέση του προέδρου της Βουλής. «Η προτεινόμενη επιλογή για τη θέση του Προέδρου της Βουλής, ενώ θα έπρεπε να σηματοδοτεί συναινέσεις και συνθέσεις ανάμεσα σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, προφανώς δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά» σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. και προσθέτει: «Η Νέα Δημοκρατία είναι παρούσα για να κρίνει, να αξιολογεί, αλλά και να αποτρέπει πολιτικές ζημιογόνες για τα εθνικά συμφέροντα και τους Έλληνες πολίτες, ιδιαίτερα στις κρίσιμες ώρες που έρχονται».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα