Μέχρι το Πάσχα το Εθνικό Σχέδιο Ευρυζωνικότητας

Έτοιμο ως το Πάσχα θα είναι το Εθνικό Σχέδιο Ευρυζωνικότητας, όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου με θέμα «Επιταχύνοντας την εξάπλωση των δικτύων επόμενης γενιάς: ένας πυλώνας για την ψηφιακή ανάπτυξη» (Speeding-up NGN Ubiquity: a pillar for digital growth), που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Το Εθνικό Σχέδιο Ευρυζωνικότητας περιλαμβάνει σειρά δράσεων, στις οποίες, μεταξύ άλλων, εντάσσεται και η παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω WiFi, σε πολλά σημεία της χώρας, όπως έχει υποσχεθεί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Στο ίδιο σχέδιο περιλαμβάνεται και το έργο για την ολοκλήρωση των μητροπολιτικών δακτυλίων σε 48 πόλεις και 3.700 σημεία ενδιαφέροντος με τα εθνικά δίκτυα.

Ο υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου σημείωσε ότι οι νέες τεχνολογίες αποτελούν τη λύση στην κρίση και μπορούν να συμβάλουν στην αναζωογόνηση τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως οι ηλεκτρονικές δημοπρατήσεις μπορούν να εξοικονομήσουν 100 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος συνολικά, ενώ η ηλεκτρονική διακυβέρνηση μπορεί να μειώσει το διαχειριστικό κόστος των φορέων του δημοσίου από 15% έως 20%.

Τέλος να τονιστεί ότι, με βάση τα αποτέλεσμα έρευνας της Ε.Ε. που παρουσιάστηκε χθες στις Βρυξέλλες, ως το 2018 ο τζίρος των ηλεκτρονικών εφαρμογών θα ξεπεράσει τα 60 δισ. ευρώ, ενώ μεγάλη θα είναι και η αύξηση της απασχόλησης στον συγκεκριμένο τομέα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα