«Να δοθεί το κύπελλο από τώρα στη Βραζιλία»!

Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το Μουντιάλ, καθώς στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, ο Ιάπωνας διαιτητής Γιουίσι Νασιμούρα, κατάφερε να προκαλέσει τα εντονότατα παράπονα της Εθνικής Κροατίας, ευνοώντας με απροκάλυπτο τρόπο τη διοργανώτρια Βραζιλία!

Ο Ασιάτης διαιτητής έκανε πως δεν έβλεπε τις αγκωνιές των Βραζιλιάνων, ιδιαίτερα στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με αποκορύφωμα τη φάση που ο Νεϊμάρ κτυπάει εσκεμμένα τον Λούκα Μόντριτς στο λαιμό, δίχως να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό. Ο 22άχρονος Βραζιλιάνος κοίταξε τον αντίπαλό του Κροάτη, σήκωσε τον αγκώνα του και τον κτύπησε σε σημείο που θα μπορούσε να του προκαλέσει κίνδυνο για την υγεία του, ενώ δεν μάρκαρε καθόλου μπάλα. Παράλληλα, ο Ιάπωνας έδινε υπέρ της Βραζιλίας όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις, διέκοψε την Κροατία με ανύπαρκτο φάουλ, ενώ ο επιθετικός της ήταν έτοιμος να στείλει την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα και έπαιξε έδρα με τρόπο προκλητικό και απροκάλυπτο.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έδωσε ένα γελοίο πέναλτι, με τον Φρεντ να βουτάει στο χορτάρι σαν… πυροβολημένος, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων από τους Κροάτες και όχι μόνο. Ο πρωταγωνιστής της φάσης, Ντέγιαν Λόβρεν, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, αφήνοντας αιχμές κατά της FIFA και λέγοντας πως πρέπει να διανεμηθεί από τώρα το κύπελλο στη Βραζιλία. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κροάτης αμυντικός:

«Είμαι τόσο στενοχωρημένος, που θέλω να κλάψω. Το είδαν όλοι. Είναι ένα σκάνδαλο για τη FIFA. Μιλάμε για σεβασμό, οι άνθρωποι της FIFA μας μίλησαν σχετικά. Και τι συνέβη; Είναι καλύτερα να δοθεί από τώρα το κύπελλο στη Βραζιλία. Νομίζω ότι παίξαμε καλά και είχαμε την ικανότητα να νικήσουμε τη Βραζιλία, αλλά όχι με 12 παίκτες. Κοιτάζαμε τις φάσεις στα αποδυτήρια και δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα