Σήμερα η δίκη για τις μίζες των TOR M1

Σήμερα η δίκη για τις μίζες εκατομμυρίων που διακινήθηκαν επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου για την προμήθεια του οπτικού συστήματος TOR M1. Στο εδώλιο κάθονται ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, ο γιος του Μιχάλης, ο πρώην νομικός σύμβουλος του Κράτους Αναστάσιος Σοφός, αλλά και η σύζυγός του, που εμφανίζεται ως συνδικαιούχος σε παρἀνομο λογαριασμό. Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και ο καταζητούμενος έμπορος όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ο οποίος υπήρξε εκπρόσωπος εταιρείας η οποία ανέλαβε αντισταθμιστικά ωφελήματα για την προμήθεια των TOR M1.

Τόσο ο Ντίνος Μιχαηλίδης όσο και οι συγκατηγορούμενοί του κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, για παράνομες αμοιβές ύψους τουλάχιστον 10 εκατ. δολαρίων που διακινήθηκαν για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το ΥΠΕΘΑ των TOR M1 επί υπουργἰας Άκη Τσοχατζόπουλου. Οι αμοιβές είχαν ως τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Βασικός μάρτυρας στη δίκη είναι ο Νίκος Ζήγρας, πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος έχει κάνει αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο δρούσαν τα κυκλώματα στο χώρο των οπλικών συστημάτων.

Σε καταθέσεις του έχει υποστηρίξει ότι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος από τα εξοπλιστικά, εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ήταν ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο Φαούντ Αλ Ζαγιάντ, αλλά και ο Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος «μετέφερε τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγάλα χρηματικά ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα». Ακόμη, ο Ν. Ζήγρας είχε υποστηρίξει ότι ο Ντ. Μιχαηλίδης μετέφερε όλες τις επιταγές, που προέρχονταν από τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα