Σε απολογία ο Θ. Λιακουνάκος για… «Ηλεκτρονικό Πόλεμο»

Σε απολογία ο Θωμάς Λιακουνάκος για κατηγορία που αφορά στην υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος». Είχε κληθεί από ανακριτή κατά της διαφθοράς την περασμένη Παρασκευή και ζήτησε και πήρε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα.

Η δικογραφία στην οποία εμπλέκεται αφορά στην προμήθεια παρεμβολέων και 11 κέντρων ακροάσεων από την εταιρεία SONAC, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αν και είχε καταβληθεί από το Δημόσιο προκαταβολή 35 εκατ. ευρώ. Για την υπόθεση είχε διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση η επίκουρη εισαγγελέας διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση της οποίας ασκήθηκαν κακουργηματικές ποινικές διώξεις σε βάρος συνολικά 19 ατόμων.
Ανάμεσά στους κατηγορούμενους είναι ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ Γιώργος Αντωνακόπουλος και δύο πρώην γενικοί διευθυντές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως και 14 αξιωματικοί του Στρατού που συμμετείχαν στις αρμόδιες επιτροπές του ΥΕΘΑ.

Οι κατηγορίες που αποδίδονται κατά περίσταση είναι για απιστία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, άμεση συνέργεια και ηθική αυτουργία στην απιστία. Ο Θ. Λιακουνάκος κλήθηκε από τον αρμόδιο ανακριτή διαφθοράς να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση, αλλά, μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε και έλαβε την προθεσμία.

Η ιστορία της επίμαχης σύμβασης εξελίχθηκε σε βάθος χρόνου από το 2001 έως το 2009 και η προμήθεια είχε φτάσει σε διαιτησία, την οποία κέρδισε η εταιρεία SONAK και έχασε το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο τώρα καλείται να πληρώσει αποζημίωση 3 εκατ. ευρώ και να επιστρέψει τις εγγυητικές επιστολές που είχε λάβει.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα