Στην Καλαμάτα τα… αποκαλυπτήρια της νέας Εθνικής ανσάμπλ

Το 2017 ήταν μία χρονιά για το ελληνικό ανσάμπλ με πολλές θυσίες, αλλά όχι ανάλογη αγωνιστική επιτυχία. Από την περσινή ομάδα συνεχίζουν τρεις αθλήτριες, οι Μαριάννα Μανδέλλου, Ζωή Ντίτσιου, Μυρτώ Αθανασουλάκη, και προστέθηκαν ισάριθμα νέα πρόσωπα, οι Διώνη Διώχνου, Αύρα Ντούρο και Ιωάννα Τζιατζιά.

Τα «αποκαλυπτήρια» των νέων προγραμμάτων θα γίνουν στο «Κύπελλο Καλαμάτας» (23-25 Φεβρουαρίου), για να ακολουθήσει αμέσως μετά η συμμετοχή στο διεθνές τουρνουά «Aphrodite Cup 2018» στο Παλαιό Φάληρο (16-18 Μαρτίου). Η πρώτη εμφάνιση εκτός των συνόρων θα γίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σόφιας (30 Μαρτίου-1 Απριλίου).

Στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γκουαδαλαχάρα της Ισπανίας (1-3 Ιουνίου) και ακόμη μεγαλύτερος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Σόφια (10-16 Σεπτεμβρίου).

«Έχουμε μία καινούργια ομάδα, που δουλεύει μαζί στις προπονήσεις εδώ και αρκετό διάστημα και είμαστε ευχαριστημένοι από την εικόνα και από την πρόοδο των κοριτσιών. Βρισκόμαστε σε προαγωνιστική περίοδο, αλλά προχωράμε καλά και πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι για να παρουσιάσουμε στους κριτές και στο κοινό τα προγράμματά μας», δήλωσε η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Ιρίνα Ιλίεβα, για να συμπληρώσει: «Έχουμε αλλάξει τις χορογραφίες και τη μουσική στα δύο προγράμματά μας. Κυρίως, όμως, έχουμε βάλει πολύ υψηλότερο δείκτη δυσκολίας. Φέτος έγιναν κάποιες αλλαγές στον Κώδικα Βαθμολογίας της FIG και θεώρησα ότι έπρεπε να ανεβάσουμε το επίπεδο δυσκολίας και να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω, παρότι τα παιδιά ζορίζονται. Πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρουν. Δουλεύουμε καθημερινά, με στόχο να παρουσιάσουμε κάτι πολύ πιο δύσκολο και απαιτητικό από πέρσι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα