Τούρκος πρωθυπουργός: Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Συρία

Στο πλευρό των Αμερικανών στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία στέκεται η Τουρκία δα στόματος του πρωθυπουργού της, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Mάικ Πενς. Παράλληλα ο Μπιναλί Γιλντιρίμ αναμένει μεγαλύτερη εμπλοκή των ΗΠΑ στη Συρία αναμένει η τουρκική κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει η Hurriyet, ο Mπιναλί Γιλντιρίμ, στη συνομιλία που είχε με τον Pence, ανέφερε πως τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ κατά συριακού στρατοπέδου της κυβέρνησης Assad (με αφορμή την επίθεση του στρατού με χημικά κατά ανταρτών, που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων αμάχων και παιδιών) ενεργοποίησε την ανθρωπότητα για όσα συμβαίνουν στη Συρία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν παρέλειψε μάλιστα να εκφράσει την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Συρία, συμπληρώνοντας πως πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί μια ασφαλής ζώνη στα βόρεια της χώρας, προκειμένου να ανακοπεί το ενδεχόμενο κύμα μετανάστευσης μετά τα τελευταία γεγονότα.

Ο Πενς, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Γιλντιρίμ και την τουρκική κυβέρνηση για τη στήριξη που προσφέρει στις ΗΠΑ, και εξέφρασε την ελπίδα οι δύο χώρες να συνεργαστούν στο μέλλον για τη Συρία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα