Τσαβούσογλου κατά Παυλόπουλου: Αγνοείς βασικές αρχές του διεθνές δικαίου

Οι προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων κατά της Ελλάδας δεν έχουν τέλος και αυτή τη φορά στο στόχαστρο των γειτόνων που φαίνονται αποφασισμένοι να διατηρήσουν το κλίμα έντασης στο Αιγαίο που καλλιεργεί εδώ και αρκετό διάστημα μπήκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφορμή τις δηλώσεις του από τα Δωδεκάνησα για το δικαίωμα της Ελλάδας να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στο Αιγαίο.

Αργά λοιπόν το βράδυ της Τετάρτης, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου από την ακριτική Ψέριμο.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που ο Έλληνας πρόεδρος Παυλόπουλος επιθυμεί να αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τη χώρα μας. Παρόλα αυτά, βλέπουμε με ανησυχία και έκπληξη ότι οι δηλώσεις του κρύβουν σοβαρή έλλειψη γνώσεων για τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου» γράφει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Sabah.

«Η συνθήκη της Λωζάννης προβλέπει την αποστρατικοποίηση του Αιγαίου, κάτι που ορίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες της Τουρκίας…. Η αντίδρασή μας στην στρατιωτική δραστηριότητα της Ελλάδας στο Αιγαίο είναι θεμελιώδες δικαίωμα της χώρας μας εντός του διεθνούς δικαίου αλλά και χρέος μας για να διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή» αναφέρει ακόμη η εν λόγω ανακοίνωση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα