40 Ενώσεις τα βάζουν με τους Big-4! Στέρεψε το «μπαγιόκο» από τ’ αφεντικά;

Σαράντα Ενώσεις βγάλανε κοινή ανακοίνωση κατά του Αυγενάκη για τις εκλογές της ΕΠΟ. Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε δέκα. Σαράντα. Σαράντα «παλουκάρια» (που έλεγε κι ο αείμνηστος Χάρρυ Κλυνν) από τη Λεβαδιά πάνε για να πατήσουνε την Τροπολιτσά. Γιατί, λέει η ανακοίνωση της πλάκας, ο Αυγενάκης κάνει «μεθοδεύσεις» για να βγάλει πρόεδρο στην ΕΠΟ τον Ζαγοράκη. Μάλιστα.

Να προσέξουνε οι 40, μη σκίσουν κανένα καλσόν στον δρόμο για την Τροπολιτσά, γιατί κλείνει η αγορά λόγω κορωνοϊού και πού θα βρούνε ν’ αγοράσουνε άλλο.

Και κατ’ αρχήν, γιατί βγάλανε ανακοίνωση κατά του Αυγενάκη; Ό ίδιος ο Μητσοτάκης δέχτηκε τον Ζαγοράκη, τον επανέφερε στους ευρωβουλευτές, και ο Ζαγόρ του είπε ότι θα κατέβει για πρόεδρος στην ΕΠΟ. Πάμε παρακάτω, γιατί οι 40 έχουν πολλή πλάκα μ’ αυτά που λένε.

Το πιάνουμε από την αρχή. Η κυβέρνηση θέλει τον Ζαγοράκη για πρόεδρο στην ΕΠΟ. Μάλιστα. Πόσοι ψηφίζουνε στις εκλογές της ΕΠΟ; Καμιά εβδομηνταριά. Οι 40 είναι παραπάνω από το μισό, για την ακρίβεια 58%. Κατεβάζουνε δικό τους υποψήφιο, τον ψηφίζουνε και από ’δώ πήγαν κι άλλοι. Κι ο  Ζαγοράκης κι ο Αυγενάκης και ο Γεραπετρίτης πίσω από την κουρτίνα (που δεν βγήκε ο Ντέμης, αλλά καλός είναι και ο Θοδωρής, τώρα που έχουμε ζόρια με τη Συμφωνία των Πρεσπών…).

Πάνω από το 58% των ψήφων έχουνε οι 40. Κατεβάζουνε όποιον γουστάρουνε για πρόεδρο, πάνε και ψηφίζουνε μονοκούκι κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά με ανακοινώσεις της πλάκας. Και γιατί δεν το κάνουν, αν δεν θέλουν τον Ζαγοράκη; Τους εμποδίζει κανένας;

Πάμε παρακάτω. Λέει η ανακοίνωση των 40 σ’ ένα σημείο: «Ποιος είναι ο κίνδυνος τελικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Οι εκλεγμένες Ποδοσφαιρικές Ενώσεις σε κάθε νομό της χώρας ή τα συμφέροντα και οι συγκρούσεις του περίφημου Big-4 και των μεγάλων συλλόγων, τους οποίους ο κ. Αυγενάκης μετατρέπει σε αφεντικά της ΕΠΟ;»

Μετατρέπει –λένε– ο Αυγενάκης τους Big-4 σε «αφεντικά» της ΕΠΟ. Εδώ, δηλαδή, γελάνε, που λέει και η διαφήμιση. Γέλιο σε βαθμό δακρύων. Ποιος έχει μετατρέψει τους Big-4 σε αφεντικά της ΕΠΟ, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Οι ίδιες οι Ενώσεις. Αυτοί είναι τα αφεντικά τους. Οι Big-4. Ποιος τρέχει να προλάβει να υποβάλει τα σέβη του στους Big-4 και να δώσει διαπιστευτήρια;

Τόσες Ενώσεις έχει ο Μελισσανίδης, τόσες ελέγχει ο Σαββίδης, τόσες ο Μαρινάκης –για τον Αλαφούζο να μη γίνεται λόγος– και πάει λέγοντας. Καμία δεν είναι αυτόφωτη. Στις τελευταίες εκλογές, το 2017, ο Ιβάν έριξε 3,5 μιλιόνια για να… πειστούν οι Ενώσεις να υποστηρίξουνε τον Γραμμένο και τώρα, σου λένε οι 40 στην ανακοίνωση ότι ο Αυγενάκης θέλει να κάνει τους Big-4 αφεντικά στην ΕΠΟ. Να είσαι καραφλός δηλαδή και να φυτρώνει μαλλί, άπαξ και διαβάζεις την ανακοίνωση.

Προχωράμε. Και τώρα, τι θα κάνουν στις εκλογές της ΕΠΟ οι 40 που έβγαλαν την ανακοίνωση; Δεν θα υπακούσουνε στις εντολές των Big-4; Θα ψηφίσουν ό,τι τους πούνε, δηλαδή, από το χεράκι και στην κάλπη ή θα βγούνε στο αντάρτικο; Από τη μία, δηλαδή, διαμαρτύρονται, κι από την άλλη θα κάνουν το χατίρι των αφεντικών τους; Τότε, τι την ήθελαν την ανακοίνωση; Για να λένε ότι και καλά εμείς κάνουνε αντίσταση στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης;

Κι άμα αύριο αρχίσουνε και πέφτουνε τίποτα τηλέφωνα και στο άγριο ότι αφήστε τις παπαριές, ψηφίζουμε Ζαγοράκη, τι θα γίνει; Θα πούνε «ΟΧΙ» σαν του Μεταξά την 28 Οκτωβρίου ή θα κάνουνε το «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ», όπως έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με το δημοψήφισμα; Οι προσοχές που θα βαρέσουνε θα περνάνε και μέσα από τα κινητά για να τις ακούει το «αφεντικό». Αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά, που τραγουδάει κι ο Πορτοκάλογλου. Απορία: Μήπως βγάλανε την ανακοίνωση, γιατί το «μπαγιόκο» λόγω κορωνοϊού έχει μειωθεί; Τότε, αλλάζει το έργο… Πάνω απ’ όλα, η επιβίωση…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα