Ξημερώματα δίνει δικαιώματα

Κράτησε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, ισοφαρίζοντας για λογαριασμό του Ατρόμητου την περασμένη Δευτέρα την ΑΕΚ στο Περιστέρι. Ο Γιώργος Σαββίδης τού έστειλε το δικό του… ευχαριστώ και από τώρα θα σκέφτεται την ώρα και τη στιγμή που θα τον πάρει πίσω στην Τούμπα. Ο Αμρ Ουάρντα, το «10» το καλό του Ατρόμητου, έγινε τις τελευταίες ημέρες ο πιο πολυσυζητημένος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος και ίσως τελικά ο τίτλος φέρει τη δική του σφραγίδα, παρά του Πρίγιοβιτς, του Λιβάια ή του Ανσαριφάρντ.

Ο 24χρονος Αιγύπτιος πήρε τον Ατρόμητο στις πλάτες του στο ματς με τον Ολυμπιακό και το τελικό 2-2 του Περιστερίου αποτέλεσε τροχοπέδη στην προσπάθεια της ομάδας του Πειραιά να κρατήσει τα σκήπτρα της. Στον αγώνα μάλιστα στοχοποιήθηκε με ρατσιστικά συνθήματα από μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια είδε… τον χάρο με τα μάτια του στην Καισαριανή. Το Τσέλσι-Μπαρτσελόνα τελείωσε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της προπερασμένης Τρίτης και ο Αμρ Ουάρντα αποχώρησε από καφετέρια που έβλεπε το ματς. Καθώς κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του, δύο άγνωστοι του επιτέθηκαν με όπλο και μαχαίρι.

Έντρομος αρχίζει να τρέχει και στην προσπάθειά του να ξεφύγει χάνεται μέσα στα στενά δρομάκια της Καισαριανής για να σώσει τη ζωή του. Στο πρώτο μαγαζί που βρήκε ανοιχτό μπήκε μέσα για να γλιτώσει. Κρύβεται στην τουαλέτα. Περνάει τη νύχτα του σε ξενοδοχείο.

Όταν στο ματς που ακολούθησε την περασμένη Δευτέρα εκτέλεσε την ΑΕΚ με το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε στο παρά 10΄, ο Αιγύπτιος, προσποιούμενος πως βάζει όπλο στο κεφάλι του, πάτησε την υποτιθέμενη σκανδάλη και σωριάστηκε στο έδαφος!

Τον συγκεκριμένο πανηγυρισμό μάλιστα επανέλαβε και δεύτερη φορά, κάτι που όπως αποκάλυψε σχετίζεται με την επίθεση που δέχθηκε στην Καισαριανή.

Διπλά ήταν τα συγχαρητήρια του Γιώργου Σαββίδη. Έβαλε τη φωτογραφία του μετά το γκολ στο instagram και έγραψε: «Ντι μπι ντι μπι ντάι», που έχει γίνει το αγαπημένο τραγούδι του Ουάρντα, ενώ παράλληλα πρόσθεσε στα αιγυπτιακά τις λέξεις «Walla Habibi».

Το πρώτο αναφέρεται σε κάποιον που είναι… top σε αυτό που κάνει, κάτι σαν να λέμε Θεός, ενώ το δεύτερο σημαίνει  «σ’ αγαπώ».

Ο Ζιντάν τον έκανε ποδοσφαιριστή

Ο Μετχάντ, πατέρας του Ουμρ, ήθελε να τον κάνει μπασκετμπολίστα. Μέχρι που ένα απόγευμα ο μικρός είδε στην τηλεόραση τον Ζινεντίν Ζιντάν.

«Μπαμπά, θέλω να σταματήσω το μπάσκετ. Θέλω να γίνω ποδοσφαιριστής. Δες αυτόν τον παίκτη. Κοίτα πώς χορεύει με την μπάλα».

Την επόμενη μέρα ο μικρός Αμρ εμφανίστηκε στο προπονητικό κέντρο της Σπόρτινγκ Αλεξάνδρειας. Λίγο αργότερα τον διαλέγει η Αλ Αχλί, η μεγαλύτερη ομάδα της Αιγύπτου.

Ένα πρωινό, όταν ο Ουάρντα αγωνιζόταν με τους μικρούς, ο προπονητής της Αλ Αχλί τον πλησίασε και του πέταξε τη… βόμβα: «Μικρέ, μου θυμίζεις τον Αμπουτρίκα». Μόλις τον είχαν συγκρίνει με έναν από τους μεγαλύτερους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές. Έναν παίκτη θρύλο της Αλ Αχλί που είχε αναδειχτεί καλύτερος Αφρικανός ποδοσφαιριστής το 2008 με περισσότερες από 400 συμμετοχές και 200 γκολ.

Την επόμενη μέρα, ο Ουάρντα αρχίζει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, αλλά στην Αλ Αχλί δεν έκανε παρά μία συμμετοχή. Την επόμενη χρονιά δόθηκε δανεικός στην Αλ Ιτιχάντ Αλεξάνδρειας, πριν πάρει τον δρόμο για την Ελλάδα και τον Παναιτωλικό το καλοκαίρι του 2015.

Η συνέχεια, γνωστή. Από τους καλύτερους παίκτες της Super League, ο Ουάρντα κλήθηκε στην Εθνική Αιγύπτου και προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μεγάλων της Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ με 350.000 ευρώ θα τον αγοράσει τον Ιανουάριο του 2017 και ο ίδιος θα υπογράψει συμβόλαιο έναντι 250.000 ευρώ ετησίως για 3,5 χρόνια.

 Γυναικάς και απείθαρχος

Ο Ουάρντα είναι απρόβλεπτος εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Κι αν μέσα στο γήπεδο κάνει τα… μαγικά του, έξω απ’ αυτό ξημερώματα δίνει δικαιώματα.

Ο Αμρ στα 18 του ήταν πολύ απείθαρχος. Μια φορά έπρεπε να γυρίσει στις προπονήσεις Κυριακή και γύρισε την Τρίτη. Στον ΠΑΟΚ, έκανε τα ίδια. Τον περίμεναν την Τρίτη, εμφανιζόταν Παρασκευή. Έτσι αποφάσισαν να τον παραχωρήσουν δανεικό.

Στην Ελλάδα μπορεί να είναι γητευτής της μπάλας, αλλά στην Πορτογαλία λίγο έλλειψε να γίνει γητευτής των γυναικών.

Το καλοκαίρι ο Ουάρντα δόθηκε από τον ΠΑΟΚ δανεικός στην πορτογαλική Φεϊρένσε. Πήγε στην Πορτογαλία, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, αλλά λίγες ημέρες αργότερα η πορτογαλική «Record» ήρθε να βάλει… φωτιά: «Ο Αμρ Ουάρντα είναι αμφίβολο αν θα αγωνιστεί με τη φανέλα της Φεϊρένσε. Το πιθανότερο είναι ο δανεισμός του να ανακληθεί, αφού εμπλέκεται σε ερωτικό σκάνδαλο φλερτάροντας γυναίκες συμπαικτών του».

Την επόμενη μέρα η «Record» επανέρχεται γράφοντας πως ο Ουάρντα φλέρταρε τη μία μέσω των Social Media και την άλλη στο ξενοδοχείο που φιλοξενούνταν οι παίκτες με τις οικογένειές τους. Ο μάνατζέρ του απείλησε με μηνύσεις την εφημερίδα, όμως το… κακό είχε γίνει. Η περιπέτεια στην Πορτογαλία κράτησε μια εβδομάδα. Επέστρεψε στην Ελλάδα και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Ατρόμητος, ο οποίος τον αποκτά δανεικό για ένα χρόνο από τον ΠΑΟΚ.

Ο Ουάρντα είναι λάτρης του ωραίου φύλου. Στον ελεύθερο χρόνο του σερφάρει στο instagram και δίνει απλόχερα τα like.

Το τελευταίο «χτύπημα» του Ουάρντα είχε άρωμα «Survivor», καθώς η καυτή Μαριάννα Καλλέργη πόσταρε σέξι φωτογραφία της και ο άσος του Ατρόμητου πάτησε like σε χρόνο dt.

Η ρήτρα του Ουάρντα με τον «δικέφαλο του Βορρά» αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ, με τον Παναιτωλικό να έχει ποσοστό μεταπώλησης 15%, ενώ το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2020. Στους 18 αγώνες πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο έχει 7 γκολ και 5 ασίστ, στέλνοντας το Περιστέρι στα ουράνια. Το όνειρο του Αιγύπτιου είναι κάποτε να φορέσει τη φανέλα της Τσέλσι, της οποίας είναι φανατικός οπαδός.

Η μέρα που θα μείνει αξέχαστη

Στα επεισόδια της 1ης Φεβρουαρίου 2012 στο Πορτ Σάιντ, όταν η Αλ Αχλί αντιμετώπισε την Αλ Μασρί για το πρωτάθλημα της Αιγύπτου, έχασαν τη ζωή τους 79 φίλαθλοι και περισσότεροι από 1.000 τραυματίστηκαν. Εκείνη η μέρα στιγμάτισε περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο τη ζωή του Ουάρντα. Μέλος της ομάδας της Αλ Αχλί, σε ηλικία 19 ετών, ο Αιγύπτιος είδε να χάνονται μέσα σε δευτερόλεπτα φίλοι και γνωστοί του. «Το Πορτ Σαΐντ είναι μια πολύ άσχημη ανάμνηση για εμένα. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ για μια εβδομάδα. Έχασα πολλούς φίλους μου εκείνη την ημέρα», θα πει μερικά χρόνια μετά.

Οι οπαδοί της γηπεδούχου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο να πανηγυρίσουν τη νίκη της Αλ Μασρί με 3-1 κι επιτέθηκαν σε παίκτες της Αλ Αχλί, αποκλείοντάς τους στ’ αποδυτήρια. Στη συνέχεια όρμησαν εναντίον των 1.200 οπαδών της Αλ Αχλί, οι οποίοι απάντησαν. Μαχαίρια, πέτρες και ρόπαλα προκάλεσαν σκηνικό χάους με την αστυνομία ανήμπορη να επιβάλει την τάξη. Ήταν η μεγαλύτερη τραγωδία στην ποδοσφαιρική ιστορία της Αιγύπτου…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα