Ακόμα μία προειδοποίηση στην Τουρκία από τις ΗΠΑ αναφορικά με τους S-400

Οικονομικές κυρώσεις και τέλος στο πρόγραμμα των F-35, διαμηνύει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ, μετά την ανακοίνωση πως η αποστολή των ρωσικών αντιαεροπορικών στην Άγκυρα θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούλιο

Προειδοποιήσεις κατά της Τουρκίας, για οικονομικές κυρώσεις και τερματισμό στον ρόλο της χώρας στο πρόγραμμα του μαχητικού F-35, απηύθυνε την Τετάρτη ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ.

Αφορμή για τις προειδοποιήσεις αυτές, στάθηκε η ενημέρωση, νωρίτερα την Τετάρτη, πως η αποστολή των πρώτων συστοιχιών των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 προς την Τουρκία, θα ξεκινήσει τον μήνα Ιούλιο, καθώς είναι σε βαθμό ετοιμότητας 99%, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του οργανισμού Rosoboronexport, Αλεξάντερ Μιχέεφ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η συμφωνία για την παράδοσή τους υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, και πως αυτό που μελετάται είναι η υλικοτεχνική υποστήριξη.

«Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ήταν για μια ακόμη φορά πολύ κατηγορηματικός ότι η Τουρκία δεν θα έχει και τους S-400 και τα F-35. Και, αν δεχθούν τους S-400, θα πρέπει να δεχθούν και τις συνέπειες όχι μόνο στο πρόγραμμα του F-35, αλλά και στην οικονομική κατάστασή τους», δήλωσε έπειτα από τα παραπάνω ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, μετά τη συνάντηση ΗΠΑ-Τουρκίας στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης