Αθώος ο Σαμαράς (σήμερα), «Γολγοθάς» για Τουλουπάκη – ψευδομάρτυρες (αύριο)

Η κα Τουλουπάκη έχει αρχειοθετήσει προ μηνών το σκέλος που αφορά στον Αντώνη Σαμαρά (26/4), αλλά, ευελπιστώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές, ανακοίνωσε την αρχειοθέτηση 3,5 μήνες αργότερα

Μετά από δύο και πλέον χρόνια από τότε που έφθασε η σχετική δικογραφία στη Βουλή τέθηκε στο αρχείο η υπόθεση της Novartis, ως προς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο, όπως και για τους λοιπούς πολιτικούς τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στην υπόθεση, δεν προέκυψε απολύτως τίποτα από όσα οι λεγόμενοι προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν καταθέσει.

Ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος είχε από την πρώτη στιγμή με οργή αντιμετωπίσει την εμπλοκή του στην υπόθεση, έχει καταθέσει μηνύσεις κατά όλων εκείνων που μετείχαν στην ενοχοποίησή του χωρίς στοιχεία και έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι είναι αποφασισμένος η έρευνα να φθάσει ως το τέλος και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ιθύνοντες της σκευωρίας, όπως χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis.

 

Σαμαράς: «Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε, τώρα αρχίζει η διερεύνηση»

Μετά την απόφαση της εισαγγελίας Διαφθοράς να αρχειοθετήσει τη δικογραφία για την υπόθεση Novartis που αφορούσε το πρόσωπό του, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε σήμερα και τυπικά. Με μεγάλη καθυστέρηση.

Τώρα όμως αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σοβαρού και σκοτεινού σκανδάλου της υπόθεσης Νοβάρτις».

 

H υπόθεση παραμένει ανοικτή για τρεις ακόμη

Η αρχειοθέτηση έγινε με πράξη της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη ενώ ακόμα η υπόθεση παραμένει ανοικτή για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και τον επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημ. Αβραμόπουλο.

Η υπόθεση ήδη έχει αρχειοθετηθεί για τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Παν. Πικραμένο, Μάριο Σαλμά, Αλέξανδρο Λυκουρέτζο και για τον Γεώργιο Κουτρουμάνη, ενώ σε εξηγήσεις έχει κληθεί ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, χωρίς και γι’ αυτόν να έχουν προκύψει στοιχεία για χρηματισμό η για άλλες ενέργειες.

Να θυμίσουμε ότι η «Α» είχε γράψει πρώτη την είδηση αρχειοθέτησης του σκέλους της Novartis που αφορούσε στον Αντώνη Σαμαρά με δημοσίευμά της το Σάββατο 26/4/2019. Η πληροφορία ήταν απολύτως έγκυρη, αλλά η κα Τουλουπάκη, που προφανώς πιεζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ –μάλλον από «συμβουλές» του «Ρασπούτιν»–, τους έκανε τη χάρη ευελπιστώντας ότι θα επαληθευτεί η ρήση του Αλέξη Τσίπρα ότι «Δεν υπάρχει πιθανότητα να χάσω ούτε μία στο εκατομμύριο», και δεν ανακοίνωνε την αρχειοθέτηση.

Αθώος ο Σαμαράς, πανικός στους σκευωρούς

Σήμερα, ένα μήνα μετά τις εκλογές, στην προσπάθειά της να γλιτώσει από τις συνέπειες που σίγουρα θα υπάρξουν για όλη αυτήν τη σκευωρία, έκανε το αυτονόητο και προχώρησε στην πράξη αρχειοθέτησης…

 

Στοιχεία της σκευωρίας κατά Σαμαρά

Τι είχε καταθέσει ο «προστατευόμενος» μάρτυρας Κατερίνα Κελέση εις βάρος του Αντώνη Σαμαρά

Ο προστατευόμενος μάρτυρας με το ψευδώνυμο Κατερίνα Κελέση για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε δώσει δύο καταθέσεις:

Α) Κατάθεση της 1/12/2017:

«Περί τα μέσα του έτους 2013, αν θυμάμαι καλά την περίοδο, ο Φρουζής συναντήθηκε, στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχε μαζί του μια μαύρη βαλίτσα σάμσοναϊτ, τύπου τρόλλεϋ, την οποία είχε γεμίσει με δεσμίδες χαρτονομισμάτων, χρώματος μωβ, κίτρινο και πράσινο, τα οποία παρέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά».

Β) Κατάθεση της 28/1/2018:

«ΕΡΩΤΗΣΗ: Στην από 1-12-2017 ένορκη κατάθεσή σας, αναφέρατε ότι περί τα μέσα του έτους 2013 ο Φρουζής συναντήθηκε με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας μαζί του μια μαύρη βαλίτσα γεμάτη με δεσμίδες χαρτονομισμάτων τα οποία παρέδωσε στον τότε πρωθυπουργό. Πώς κανονίστηκε η συγκεκριμένη συνάντηση και πώς γνωρίζετε ότι τα χρήματα παραδόθηκαν στον Αντώνη Σαμαρά;

»ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μια εβδομάδα περίπου πριν τη συνάντηση, ο Φρουζής είχε συναντηθεί με τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτριο Πτωχό, με τον οποίον είχε αναπτύξει επαφή. Ακολούθως, μέσω της γραμματέως του γραφείου του Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, κλείστηκε το ραντεβού, μεσημβρινές ώρες (14.00-15.00). Ζητήθηκε από τον Φρουζή να φέρει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σε δεύτερη επικοινωνία, ο Φρουζής ζήτησε να του επιτραπεί η είσοδος με αυτοκίνητο (αν θυμάμαι καλά, μάρκας BMW, χρώματος μαύρου) και για τον λόγο αυτόν έδωσε και τον αριθμό της πινακίδας του. Φεύγοντας ο Φρουζής από τα γραφεία της Νοβάρτις στη Μεταμόρφωση Αττικής, έχοντας τοποθετήσει τη βαλίτσα με τα χρήματα που σας έχω περιγράψει, στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου, και ενώ μεσολάβησε χρονικό διάστημα περίπου μίας ώρας, ενημέρωσε την γραμματεία του γραφείου του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι επίκειται άμεσα η άφιξή του εκεί, ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στον χώρο στάθμευσης του Μεγάρου».

Ποια απάντησε είχε δώσει τότε ο Αντώνης Σαμαράς

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

 

Μήνυση σε «ετοιμόρροπο Τσίπρα» και Παπαγγελόπουλο «πρώην αρχηγό της ΕΥΠ επί Ν.Δ.»

«Σκευωρία», «γελοιότητα της κυβέρνησης» και για «διατεταγμένη μεθόδευση». Αυτές είναι οι τρεις φράσεις που χρησιμοποιούν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά για να σχολιάσουν το επονομαζόμενο «σκάνδαλο Novartis». Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι «η κυβέρνηση πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό για να προβαίνει σε τέτοιες σπασμωδικές κινήσεις», ενώ μόνο τυχαίο δεν θεωρούν το γεγονός ότι η δικογραφία διαβιβάστηκε άρον-άρον στη Βουλή ενόσω στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας βρίσκονταν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και η συσπείρωση των πατριωτικών δυνάμεων.

«Η σκευωρία και η γελοιότητα της κυβέρνησης και των συνεργών της αποκαλύπτεται καθημερινά. Η εισαγγελέας Τουλουπάκη ζήτησε από το FBI να στείλει ό,τι στοιχεία είχε για την υπόθεση Novartis στην Ελλάδα. Το FBI έστειλε ό,τι στοιχεία γνώριζε από τη δική του έρευνα, στα οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού», σχολιάζουν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά και προσθέτουν ότι: «Μετά από λίγες εβδομάδες η κα Τουλουπάκη ζητάει και πάλι από το FBI αν θα μπορούσε τα στοιχεία που της είχαν ήδη στείλει, να τα συσχετίσει στην έρευνα για 7 πολιτικούς μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Σαμαράς. Το FBI της δίνει την άδεια να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία αυτά στα οποία εξακολουθεί και πάλι να μην υπάρχει καμία αναφορά, άμεση ή έμμεση, στον Αντώνη Σαμαρά. Το μόνο που επιβεβαιώνει επομένως το έγγραφο του FBI, είναι ότι από την Αμερικανική έρευνα δεν έχει προκύψει το παραμικρό για τον πρώην πρωθυπουργό. Επιβεβαιώνει όμως και την διατεταγμένη μεθόδευση της κυβέρνησης και της κας Τουλουπάκη να ενισχύσει με δήθεν στοιχεία των Αμερικανικών Αρχών την κυβερνητική σκευωρία που ήδη καταρρέει. Όσα ψέματα και αν πουν οι σκευωροί δεν πρόκειται να γλυτώσουν!»

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε ήδη στον Άρειο Πάγο «μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί ΝΔ, που σήμερα είναι υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Παπαγγελόπουλου και των συνεργών τους εντός κι εκτός του δικαστικού σώματος». Συνεργάτες του εκτιμούν ότι είναι εξόφθαλμο πως επιχειρούν να «κοντύνουν» πολιτικά τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει δικαιωθεί για τα όσα έλεγε για την οικονομία παραμονές των εκλογών του Ιανουαρίου 2015, ενώ ταυτόχρονα είναι «ισχυρός πόλος» για το πατριωτικό μέτωπο που αναβιώνει μετά τους άτσαλους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της Μακεδονίας.

«Γολγοθάς» για Τουλουπάκη, ψευδομάρτυρες και Δημ. Παπαγγελόπουλο

 

Όπως προαναφέραμε, ο Αντώνης Σαμαράς είχε προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη, μηνύοντας τους εισαγγελείς Διαφθοράς, Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη, τους ψευδομάρτυρες και τους Δημ. Παπαγγελόπουλο και Αλέξη Τσίπρα.

Η μήνυσή του είχε τεθεί αρχικά στο αρχείο από τον εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή, αλλά μετά τις αποκαλύψεις του Νίκου Μανιαδάκη ότι «πιεζόταν» από τους εισαγγελείς Διαφθοράς να καταθέσει ψευδώς ότι δωροδόκησε πολιτικά πρόσωπα, με πράξη του ίδιου εισαγγελέα ανασύρθηκε από το αρχείο και εξετάζεται ήδη από τους αρμόδιους εισαγγελείς.

Μετά την αρχειοθέτηση του σκέλους της δικογραφίας για τη Novartis που αφορούσε τον Αντώνη Σαμαρά, υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά για τις ενέργειες της κας Τουλουπάκη.

Κατ’ αρχάς, τίθεται το ερώτημα για την εγκυρότητα των καταθέσεων όλων των προστατευομένων μαρτύρων, που ελήφθησαν με τη συμμετοχή της, με αποτέλεσμα να είναι νομικώς άκυρες, σύμφωνα και με τις επισημάνσεις του Γιάννη Αγγελή με υπόμνημά του στον Άρειο Πάγο. Πώς, λοιπόν, μια έμπειρη(;) εισαγγελέας με άκυρες καταθέσεις κουκουλοφόρων μαρτύρων διέσυρε δέκα πολιτικούς, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά; Είχε δηλαδή άγνοια της δικονομίας η κα Τουλουπάκη ή απλώς αβαντάρησε τον ΣΥΡΙΖΑ στα πολιτικά του παιγνίδια, ενόψει ανανέωσης της θητείας της και φυσικά ενόψει εκλογών;

Ένα άλλο θέμα που τίθεται είναι η συνέχεια μετά την αρχειοθέτηση Σαμαρά, για τους προστατευόμενους μάρτυρες. Είναι πλέον και για την ίδια την εισαγγελέα πασιφανές ότι είπαν ψέματα, διαπράττοντας έτσι το αδίκημα της ψευδορκίας, και ενδεχομένως και άλλα αδικήματα κατά παράβαση του Ποινικού Κώδικα, όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σύσταση συμμορίας κ.λπ.

Έχει προβεί η κα Τουλουπάκη στις δέουσες ενέργειες, ώστε μετά την αρχειοθέτηση να υποστούν οι ψευδομάρτυρες τις συνέπειες για τα αδικήματα που διέπραξαν;

Θέτουμε το ερώτημα στην κα Τουλουπάκη, και στους προϊσταμένους της, γιατί ενδεχομένως η εν λόγω εισαγγελέας, φοβούμενη «αποκαλύψεις» για τις μεθόδους που ακολούθησε, ώστε να ληφθούν οι παραπάνω καταθέσεις, να έχει παραλείψει να στραφεί κατά των ψευδομαρτύρων που δημιούργησαν με τις καταθέσεις τους σάλο στο πολιτικό σκηνικό.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η υπόθεση της Novartis δεν τελειώνει με αρχειοθετήσεις, αλλά όπως είπε και ο Αντώνης Σαμαράς, «τώρα αρχίζει η έρευνα για τη σκευωρία».

Διαβάστε επίσης