Δικτατορία στην μπάλα (Γραμμένου, Χούμπελ), στα όπλα «Τίγρης» – Μαρινάκης

Ο δικηγοράκος Χούμπελ και ο «δικός μας» Γραμμένος πουλάνε τσαμπουκά στην ΕΠΟ, με τους «Τίγρη» - Βαγγέλη να «ετοιμάζονται» για πολλές εκπλήξεις στη σεζόν που έρχεται

Δεν χάνεται του χρόνου το πρωτάθλημα της Super League. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο must watch. Κανονικά, δηλαδή, ο Βάγγος Γραμμένος πρέπει να κάνει σύμβαση με τη μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρεία του κόσμου για να προβάλει το προϊόν.

Όλα τα κανάλια του κόσμου θα κατασκηνώσουνε στην Ελλάδα για να παίρνουνε πλάνα από τα γήπεδα, όπως είχε γίνει τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, που έβλεπες όλες τις φυλές στο Σύνταγμα να ρωτάνε τον κόσμο.

Κινέζοι, Γιαπωνέζοι, Ινδιάνοι, μιγάδες δημοσιογράφοι, μαύροι, άσπροι, τα πάντα όλα. Δεν μπορεί να λείπει κανένα κανάλι από το τσίρκο. Το καλύτερο τηλεριάλιτι θα γίνει το πρωτάθλημα της Super League. Ποιο «Survivor» και παπαριές. «The President» θα το ονομάσουνε το παιχνίδι. Ο πρόεδρος, δηλαδή.

Τι έκανε, λοιπόν, ο Βαγγέλης ο καραμπουζουκλής. Του στέλνει αυτή η κυρά Φατμά Σαμούρα ένα μπιλιετάκι, ότι πρέπει να μείνει πάση θυσία ο Μέλο Περέιρα. Κι εγώ δεν θα μπω σε λεπτομέρειες ότι το κράτησε στο γραφείο του και τα ρέστα. Άλλο μ’ ενδιαφέρει εμένα.

Κάνει Εκτελεστική Επιτροπή ο Γραμμένος και λέει στα μέλη, αυτή είναι η απόφασή της FIFA, να μείνει ο Περέιρα. Μάλιστα. Τσαμπουκά, δηλαδή. Ούτε να ψηφίσουμε, κύριοι συνάδελφοι, ούτε τίποτα. Πάρτε το χαρτί και υπογράψτε.

Δημοκρατικά πάντα. Ο Γραμμένος είναι μέγας δημοκράτης. Πάλεψε κι αυτός να πέσει η χούντα του Γκιρτζίκη με τις γκρανκάσες για να έρθει η δημοκρατία η δικιά του. Πεντακάθαρη δημοκρατία. Αυτή είναι η απόφαση, σκάσε και υπόγραψε.

Σηκώνεται και φεύγει η παρέα του Μελισσανίδη. Δεν υπογράφω, σου λέει ο άλλος. Τι έκανε ο Περέιρα για να μείνει κι εφέτος; Και γιατί να παίρνει μια τρακοσάρα τον χρόνο, που δεν παίρνουν ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε ο πρωθυπουργός; Και φεύγουνε.

Μάλιστα. Και βγαίνει ο Αυστριακός νταβατζής Χέρμπερτ Χούμπελ και λέει ότι αυτοί που έφυγαν είναι εξαρτημένοι. Μάλιστα. Να το δεχτώ. Είναι εξαρτημένοι από τον Μελισσανίδη.

Οι υπόλοιποι που μείνανε, δηλαδή, τι είναι; Ανεξάρτητοι; Δεν είναι του Σαββίδη; Μόνοι τους φυτρώσανε στην ΕΠΟ; Ξέρουμε τι παίζει στην Ελλάδα, σου λέει ο δικηγοράκος ο Χούμπελ.

Κι εμείς ξέρουμε τι παίζεται στην Ελλάδα, δεν ξέρει μόνο ο Χούμπελ. Όπως ο Μελισσανίδης έχει επτά δικούς του, ο Σαββίδης έχει οκτώ. Κι επειδή ο Χούμπελ ξέρει τι παίζεται, δεν έχει ακούσει ότι ο Σαββίδης έριξε 3,5 μιλιόνια να κάνει δικούς του συμβούλους;

Δεν διάβασε ο φον Χέρμπερτ ότι ο Σαββίδης αποκαλεί «ο δικός μας» τον Γραμμένο; Τα άκουσε, αλλά δεν μίλησε ποτέ. Και τώρα το παίζει εξυγίανση. Ο Χέρμπερτ νομίζει ότι όλοι στην Ελλάδα είναι του χεριού του, ότι μπορεί να κάνει τον βεζίρη του αγά. Είναι απόφαση να μείνει ο Μέλο, σου λέει ο Αυστριακός. Μάλιστα.

Τουλάχιστον τα μνημόνια περνούσανε όλα από τη Βουλή. Τα ψηφίζανε οι βουλευτές. Κακώς; Κάκιστα, σου λέω εγώ. Αλλά τα περνούσε δημοκρατικά. Ο αποικιοκράτης, όμως, από την Αυστρία, σου λέει αυτή είναι η απόφαση. Βάλτε την υπογραφή σας και μη ρωτάτε και πολλά-πολλά.

Υπογράψτε να μείνει ο αποτυχημένος που παίρνει τα 300.000 χιλιάρικα τον χρόνο. Γιατί το είπε η Σαμούρα η Φατμά, που μόλις έστειλε την επιστολή ΕΠΟ αναβαθμίστηκε. Την έστειλαν να σώσει και το αφρικάνικο ποδόσφαιρο, αφού έσωσε το ελληνικό.

Κι όχι μόνο αυτό. Ο Αυστριακός τύραννος τους προέτρεψε να παραιτηθούνε κιόλας οι επτά, Βακάλη, Παπαχρήστο, Δημητρίου, Θωμαΐδη, Ψαρόπουλο, Λεουτσάκο και Ασλανίδη. Μάλιστα.

Μέχρι και με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο μπορεί να τους τιμωρήσει ο Χούμπελ, με βάση τον Κώδικα Δεοντολογίας της FIFA. Κι αρχίζει η ΑΕΚ να μιλάει για ποινικά δικαστήρια, από κοντά κι ο Ολυμπιακός. Κι άντε να δούμε, αν έχει τίποτα στο πανταλόνι του ο Χέρμπερτ ο τύραννος.

Έτσι είναι. Και περιμένεις τώρα, εσύ, από τον Γραμμένο να πει μια κουβέντα. Ψάχνεις την ιστορία και βλέπεις ότι πάντα υπήρχε ένας επαναστάτης που πήγαινε κόντρα στους αποικιοκράτες.

Από την εποχή του Μπλεκ και του Καθηγητή Μυστήριου στο κόμικς, μέχρι τους πολέμους των Μπόερς στη Νότια Αφρική. Είδε κανένας τον Γραμμένο να σηκώνει ανάστημα; Είδε κανένας τον πρόεδρο του ελληνικού ποδοσφαίρου να λέει και κανένα «όχι» στον Χούμπελ και τον Φούσεκ;

Και μην πει κανένας ότι ο Γραμμένος μια χαρά ταράτσα τη βγάζει, όταν θα ψηφιστεί από τη γενική συνέλευση να γίνει εκτελεστικός πρόεδρος και να πανταλονιάζει το ευρώ ή ότι θα παίρνει και αργομισθίες που τον βάλανε στη νομική επιτροπή της UEFA.

Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος ο Βαγγέλης. Είναι ταγός του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το υπηρετεί με θάρρος και σωφροσύνη. Κι αν στα νιάτα του διάβασε και τίποτα Μπολιβάρ, νεανικές τρέλες ήτανε αυτές. Δεν μπορεί στα εξήντα του ν’ ασχολείται με επαναστάτες.

Είναι και το άλλο με τον «μαϊμού Τσε». Αύριο θέλει να περάσει ένα θέμα από την Εκτελεστική. Θέλει να πάρει προπονητή, θέλει να υπογράψει καμιά σύμβαση με τίποτα κανάλια, εταιρείες και τα ρέστα.

Φέρνει το θέμα στην Εκτελεστική και ψηφίζουνε οι οκτώ του Σαββίδη, λένε όχι οι επτά του Μελισσανίδη, ο Λυσάνδρου του Μελισσανίδη και ο Αγραφιώτης του Ολυμπιακού.

Τι θα κάνει ο «μαϊμού Τσε»; Θα παραιτηθεί; Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Θα τρέχουνε τα κανάλια να καλύψουμε απ’ ευθείας τις συνεδριάσεις. Λεφτά με ουρά έχει να παίρνει η ΕΠΟ.

Ξεφύγαμε, όμως. Για του χρόνου μιλάγαμε. Αρχίζει το πρωτάθλημα και ο Περέιρα δεν τρώει κανέναν διαιτητή. Είναι ευχαριστημένος και γούστο του και καπέλο του. Αρχηγός είναι. Αφήνει μέσα και τον Τσαμούρη και τον Κουτσιαύτη. Όλα καλά;

Πέρσι τέτοιον καιρό ο μελωμένος Πορτογάλος είχε διαγνώσει έγκαιρα το πρόβλημα. Έξω Αρετόπουλος, Μάνταλος, Βάτσιος, Καλογερόπουλος, Στυλιάρας. Ο Μελισσανίδης είχε πολεμήσει τη χούντα του Γκιρτζίκη και του φάγανε τα πρωτοπαλίκαρα. Φέτος, άπαξ κι ο Περέιρα αφήσει μέσα τους ίδιους, πόσα παιχνίδια θα τελειώσουνε; Ερώτηση κάνω.

Έτσι είναι. Παιχνίδι παίζεται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Χοντρό παιχνίδι. Ουδείς ενδιαφέρεται να φτιάξει αυτό το πράγμα. Όπως το ακούς. Να σ’ το κάνω πενηνταράκια.

Έρχονται αυτοί όλοι οι νταβατζήδες στην Ελλάδα. Φούσεκ, Χούμπελ, Περέιρα και τα ρέστα. Μάλιστα. Και τ’ αρπάζουν χοντρά. Εκτός έδρας η δουλειά που κάνουνε. Παίρνουν διπλό μισθό, οδοιπορικά, τσάμπα αεροπλάνα και βαπόρια. Κορόιδα είναι να θέλουν να λύσουν τα προβλήματα; Κι άμα τα λύσουν, τι θα κάνουνε μετά; Βόλτες στην Ακρόπολη ή πάρτι στη Μύκονο; Άνεργοι θα μείνουνε, θα σταματήσει να πέφτει και το παραδάκι.

Είμαι λάθος; Δηλαδή, όλοι αυτοί οι νταβατζήδες δεν ξέρουν πώς παίζεται το έργο; Δεν ξέρουν τι έγινε με τη διαιτησία, ποιος κουβαλάει στην πλάτη ποιον; Πλάκα κάνουμε τώρα;

Τα ξέρουνε όλα. Κάνανε και την έκθεσή τους στη Φατμά, ότι όλα ΟΚ στην Ελλάδα, ο Περέιρα πρέπει να μείνει γιατί παράγει έργο. Και τι να κάνει, δηλαδή, η Φατμά; Να στείλει ελεγκτές για να ελέγχουν τους ελεγκτές;

Τέλος πάντων. Πρόεδρος Γραμμένος, δεν υπάρχει. Τέλος. Και ρωτάω τώρα εγώ. Είσαι ο Μελισσανίδης. Είσαι ο Μαρινάκης και βλέπεις κατά πού το πάει το έργο ο Χούμπελ με τον Φούσεκ και τον Περέιρα.

Δεν είσαι κανένας χτεσινός στην πιάτσα. Πετραδάκι- πετραδάκι την ξέρεις την πιάτσα. Μάλιστα. Πού θα πάει το μυαλό σου, δηλαδή, όταν βλέπεις ότι οι εξυγιαντές δεν πειράζουνε τον ΠΑΟΚ; Στο πονηρό θα πάει. Ότι αυτοί οι επίτροποι πρέπει να γουστάρουνε πολύ τη Χαλκιδική. Εκεί πάει το μυαλό σου.

Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει, που λένε και στη Βόρεια Ελλάδα. Κι έχουνε και δίκαιο. Γούστα είναι αυτά. Μπορεί ο Αυστριακός με τον Τσέχο να μαγεύτηκαν από τις παραλίες στη Βουρβουρού, δεν είναι οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι που το παθαίνουνε.

Κι εγώ δεν θα γίνω Ηρακλής Πουαρό για να ξέρω αν λένε και καμιά καλημέρα με τον Ιβάν. Στα πλαίσια της εξυγίανσης, όλα επιτρέπονται. Είπαμε, ότι προέχει το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έτσι είναι. Είσαι ο Μαρινάκης. Έτσι θα το αφήσεις το έργο; Είσαι ο Μελισσανίδης; Θα κάθεσαι και θα βλέπεις σινεμά; Δεν γίνεται. Περιουσία σου είναι η ΠΑΕ, έχεις βάλεις λεφτά. Θα αφήσεις την επιχείρησή σου να την κουμαντάρει ο Περέιρα με τον Φούσεκ και τον δικηγοράκο τον Χούμπελ;

Όχι βέβαια! Ούτε ο Μελισσανίδης, ούτε ο Μαρινάκης είναι τίποτα φρονιμάδες. Γι’ αυτό σου λέω ότι ο Γραμμένος έχει χρυσή ευκαιρία να πουλήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο τον Αύγουστο. Να μην ξεχάσουμε ότι στο πάνελ φέτος θα είναι και ο Μπέος, εκτός από τον Κούγια. Χαίρετε.

Το ημερολόγιο του Γραμμένου

Το ερώτημα, σ’ αυτά που θα διαβάσετε στη διπλανή στήλη είναι ένα και μοναδικό. Τι δουλειά κάνει ο Γραμμένος στην ΕΠΟ. Δεν είναι καθόλου πλάκα. Άπαξ και τον καπελώσανε αυτοί οι επίτροποι Φούσεκ και Περέιρα και Χούμπελ, ποια είναι η αρμοδιότητα του Βαγγέλη;

Είναι ο άλλος τραπεζικός, για παράδειγμα, έχει μια συγκεκριμένη δουλειά. Είναι οικοδόμος. Θα ρίξει καλούπι. Είναι ταπετσέρης, θα κολλήσει τις ταπετσαρίες στον τοίχο. Μάλιστα. Ο Γραμμένος τι δουλειά κάνει;

Παλιά σε όλα τα εργοστάσια γράφανε ημερολόγιο. Ότι σήμερα, Σάββατο, έκοψα χίλια παρκέ στην παρκετοβιομηχανία. Έγραφε ο άλλος, άλλαξα δέκα μπουζί, υγρά φρένων, τακάκια. Κάτι έγραφε. Ο Βαγγέλης τι κάνει στην ΕΠΟ κάθε μέρα; Κρατάει κανένα ημερολόγιο;

Όχι βέβαια! Τον έχουνε για να βάζει τίποτα υπογραφές για αγορά σε είδη υγιεινής από το σούπερ μάρκετ; Τι δουλειά κάνει όταν για όλα αποφασίζει ο δικηγοράκος ο Χούμπελ;

Άλλο Κυριακή, άλλο Σάββατο

Θ’ αρχίσουνε οι παπαριές του Σαββιδοτεχνείου για τον Περέιρα, ότι έγινε συμμαχία Μελισσανίδη και Μαρινάκη, επειδή κι οι δυο απειλούνε με μηνύσεις. Μάλιστα. Καλά κάνουνε δηλαδή, το ’χει γράψει η «Α» ότι ταΐζουν σανό.

Αλλού είναι το θέμα. Εδώ έγινε της Πόπης το κάγκελο για να μείνει ο Περέιρα, και το Σαββιδοτεχνείο έγραψε ότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε μεγάλη νίκη. Θέλει η Πόπη να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει. Έτσι είναι. Λες κι έχει κανένα συμφέρον ο ΠΑΟΚ που έμεινε ο Περέιρα.

Λες και δεν έχει ομαδάρα να ξαναπάρει το νταμπλ. Θα συνεχίσουν να είναι ενδιαφέρουσες οι Κυριακές μας, σου λέει το Σαββιδοτεχνείο. Για τα Σάββατα, όμως, δεν γράφει τίποτα, μόνο για τις Κυριακές.

Γιατί ο ΠΑΟΚ Σάββατα θα παίζει αν περάσει στους ομίλους του Champions League. Οπότε το σλόγκαν δεν μετράει για τον ΠΑΟΚ και τις ενδιαφέρουσες Κυριακές.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα