Είδαν μαφία και οι δύο

«Πρέπει σήμερα να πάρουμε γενναίες αποφάσεις, γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τα εθνικά θέματα.
«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να πείσουμε το πολιτικό σύστημα για την ανάγκη σύστασης Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, για να υπογραμμίσει: «Υπάρχουν διαφορές με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συγκρουόμαστε και θα συγκρουόμαστε, αλλά υπάρχει και η Ελλάδα».
Μετά από συζήτηση, όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, ο πρωθυπουργός συμφώνησε να φέρει την πρόταση για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στη Βουλή, προκειμένου να συζητηθεί. Θα υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις στη δική μας πρόταση, υπογράμμισε ακόμη.
Ο ίδιος τόνισε ότι η Φώφη Γεννηματά έχει θέσει το ζήτημα της συναίνεσης στα εθνικά ζητήματα, για να προσθέσει πως «το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει ενιαία γραμμή στα εθνικά ζητήματα».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα εισόδου του Ποταμιού στην κυβέρνηση». «Αισθανόμαστε την πατριωτική ευθύνη» υπογράμμισε, για να αναφέρει επίσης: «Άλλα τα εσωτερικά ζητήματα, άλλα τα πατριωτικά… Εκεί πρέπει να κατεβάσουμε τους τόνους και να βρίσκουμε λύσεις».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση των δύο ανδρών περιστράφηκε γύρω από το Σκοπιανό, αλλά και τα ελληνοτουρκικά και τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.

Σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο και τα επεισόδια στην Τούμπα, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε:  «Αφήνουμε το ποδόσφαιρο σε μικρές και μεγάλες μαφίες. Πρέπει να κόψουμε κεφάλια, να επιβληθεί ο νόμος. Να δώσουμε τη δυνατότητα στους φιλάθλους να χαίρονται το ποδόσφαιρο, να απομακρύνουμε τους μαφιόζους».

Για Σαββίδη

Μάλιστα οι δύο αρχηγοί είχαν διάλογο μπροστά στις κάμερες για τα επεισόδια στην Τούμπα, αλλά και την είσοδο του κουμπουροφόρου Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο. Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο επικεφαλής του Ποταμιού χρησιμοποίησαν την λέξη μαφία για την πράξη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δίχως να αναφέρουν το όνομα του.

Ο κ. Τσίπρας έδειξε προβληματισμένος τονίζοντας πως “όλοι μαζί πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος” αγνοώντας ότι τις αποφάσεις τις λαμβάνει η κυβέρνηση.

Πάντως ο κ. Θεοδωράκης τον κάρφωσε λέγοντας πως “Κοίτα, αν δεν μπορεί το κράτος να επιβάλει κανόνες στο ποδόσφαιρο, τότε γιατί να μπορεί να επιβάλει κανόνες στην οικονομία;”, με τον Τσίπρα να μην ξέρει τι να απαντά αρκούμενος στο ουδέτερο “είναι δυσάρεστο”.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ακόμη πως “φοβάμαι ότι αν δεν βάλουμε αυστηρούς κανόνες αυστηρούς νόμους, αν δεν κόψουμε κεφάλια, θα παραδινόμαστε συνέχεια σ’ αυτές τις συμπεριφορές σ αυτούς τους ανθρώπους”.

Θέση στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας πήρε και η κ. Γεννηματά, η οποία με δήλωση της επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό: “Δεν μπορεί πράγματι να συνεχίζονται αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Επειδή όμως πριν από λίγο ο κ. Τσίπρας έκανε μια δήλωση, δεν μπορώ παρά να σταθώ σε αυτήν. Μας είπε, ότι πρέπει να προχωρήσει η εξυγίανση στο χώρο χωρίς  να υπολογίζει κάνεις το πολιτικό κόστος . Και εγώ τον ρωτώ ευθέως.

Γιατί δεν το έπραξε μέχρι σήμερα; Ποιος τον εμπόδισε; Είναι ή δεν είναι κυβέρνηση σε αυτό τον τόπο;”

 

Στο Πολιτικό Συμβούλιο 

 

Νωρίτερα ο κ. Θεοδωράκης μετείχε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής. Εκεί του ασκήθηκε κριτική από τα υπόλοιπα μέλη, τα οποία τόνισαν πως κακώς γίνεται αυτή τη συνάντηση. Ο επικεφαλής του Ποταμιού απέρριψε την κριτική, επιμένοντας στις θέσεις του. Όταν κάποιο από τα μέλη του Πολιτικού Συμβούλιου ζήτησε από τον Στ. Θεοδωράκη να ματαιώσει τη συνάντηση του, η κ. Γεννηματά παρενέβη, τονίζοντας πως “δεν είναι σωστό όταν σε καλεί ο πρωθυπουργός να αρνείσαι τη συνάντηση”.

Επί της συνεδριακής ατζέντας η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε δύο σενάρια για τη συγκρότηση των οργάνων. Το πρώτο προβλέπει εκλογή με ρήτρα εκπροσώπησης 5%- 7% για κάθε συνιστώσα και το δεύτερο ομόφωνη συνθετική απόφαση για μεταβατική Κεντρική Επιτροπή.
Το θέμα θα εξεταστεί σε σύσκεψη των επιτελών των έξι πολιτικών που αποτελούν το πολιτικό συμβούλιο. Ο κ. Θεοδωράκης διαφωνεί και σε αυτό το θέμα, υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εκλογή. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος πρότεινε εκλογή, αλλά με προσυμφωνημένα ποσοστά για το κάθε κόμμα που συμμετέχει στο νέο φορέα.
Πάντως πέραν των εσωτερικών προβλημάτων που υπάρχουν στο Κίνημα Αλλαγής με τον Σταύρο Θεοδωράκη να ασφυκτιά και να μην έχει «χημεία» με το ΠΑΣΟΚ και τις άλλες δυνάμεις αυτού του χώρου, όλοι εκτιμούν πως το ιδρυτικό συνέδριο θα έχει μεγάλη επιτυχία. Ήδη η κα Γεννηματά σε τηλεοπτική της συνέντευξη απέδωσε την πρόσκληση του κ. Τσίπρα στον κ. Θεοδωράκη σε απόπειρα εκμετάλλευσης της καλής πρόθεσης που δείχνει η αντιπολίτευση για εθνική συνεννόηση. Μάλιστα η κυρία Γεννηματά είπε ότι ο κ. Θεοδωράκης έχει ρομαντικές απόψεις για ορισμένα θέματα.
Ως προς την κοινή προοπτική της με τον επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι «εμείς θα τα βρούμε πώς θα προχωρήσουμε», προσθέτοντας ότι «ο Σταύρος είναι μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, προχωράμε μαζί με τις διαφωνίες μας, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι ρεζέρβα του Τσίπρα. Αν ήθελε να είναι με τον κ. Τσίπρα θα ήταν πολύ καιρό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα