“Φέρνει πρόταση για το Σκοπιανό ο Τσίπρας”

Σε μία πολύ σοβαρή αποκάλυψη προέβη σήμερα σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Σκάι ο Σταύρος Θεοδωράκης μία ημέρα μετά την συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο μέγαρο Μαξίμου. Ο επικεφαλής του Ποταμιού ισχυρίστηκε ότι αμέσως μετά το Πάσχα η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή την πρότασή της για το όνομα των Σκοπίων, ενώ θα υπάρχει και πρόταση για την επίλυση κάποιων εκκρεμοτήτων με την Αλβανία. Κι όπως τόνισε η στάση του Ποταμιού καθοριστεί αφού η πρόταση γίνει γνωστή.

Αποκρούοντας τα όσα αναφέρονται στον Τύπο για φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε: «Αν ήθελα να μπω στην κυβέρνηση θα έμπαινα νωρίτερα. Δεν σκέφτομαι κάθε φορά πώς θα αντιδράσουν κάποιοι φίλοι μου στο Τwitter, το Facebook, στη Ν.Δ ή στο ΠΑΣΟΚ. Αν θεωρώ ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες -και οι στιγμές ιδίως με την Τουρκία είναι κρίσιμες- στέκομαι στο ύψος των περιστάσεων και λέω ότι πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση». Και συμπλήρωσε σχετικά «αλίμονο αν σκεφτόμουν τι έλεγαν οι άλλοι. Θα γινόμουν καρμπόν της παλιάς πολιτικής που κάθε φορά για να μιλήσεις σκέφτεσαι ποιους και ποια συμφέροντα ενοχλείς. Δεν μπήκα στην πολιτική για να υπηρετήσω καθεστώτα ή κυβερνήσεις που δεν ακολουθούν τον δικό μου τρόπο σκέψης. Ξέρω ότι γράφτηκαν πολλά αλλά αισθάνομαι αρκετά δυνατός για να υπερασπιστώ τις απόψεις μου».

Πρόσθεσε εξάλλου πως, μόνο το Ποτάμι έχει καταθέσει Σχέδιο Νόμου για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, με το οποίο συμφωνεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που όμως έχει κάνει προφορική πρόταση. Και αναρωτήθηκε: «Πώς θα μπορούσαμε να αρνηθούμε τη συζήτηση της πρότασής μας;» Σχετικά με τη δέσμευση που έλαβε από τον Πρωθυπουργό για συζήτηση στη Βουλή της πρότασης του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε πως σε κάποια συμφώνησαν και σε άλλα διαφώνησαν, αλλά εξέτασαν και τα μοντέλα άλλων χωρών και κατέληξαν στο να συζητηθεί η πρόταση και να υπάρξουν τροποποιήσεις με βάση τις θέσεις και των άλλων κομμάτων, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για το Κίνημα Αλλαγής

Αργότερα ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε και σε άλλο ραδιοφωνικό σταθμό, μιλώντας αναλυτικά για το συνέδριο. “Εμείς αγωνιζόμαστε για ένα πραγματικό Κίνημα Αλλαγής” τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, που ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή, «εμείς αυτό για το οποίο προσπαθούμε είναι ένα πραγματικό Κίνημα Αλλαγής. Και Κίνημα και Αλλαγής. Δεν θέλουμε να αναπαράγουμε τα κακά του παρελθόντος που έχει ο χώρος μας. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα πραγματικό Κίνημα, το οποίο να προωθήσει τα σύγχρονα πράγματα στην κοινωνία. Και το τριήμερο αυτό του ιδρυτικού συνεδρίου θα φανεί πόσο κοντά είμαστε σε αυτό».

Ο Καμίνης

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γιώργος Καμίνης άσκησε εκ νέου κριτική στον Σταύρο Θεοδωράκη για την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό. Ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι «καλό θα ήταν να μας είχε ενημερώσει πρώτα» μολονότι παρατήρησε ότι είναι εκλεγμένος πρόεδρος κόμματος.

Όσον αφορά το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής το προσεχές Σαββατοκύριακο είπε ότι «θα είναι ιδρυτική συνδιάσκεψη και το επόμενο θα είναι συνέδριο γιατί τότε θα έχουμε γνωριστεί μεταξύ μας».
«Από τη Δευτέρα θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα προς ένα ενιαίο κόμμα» εκτίμησε ο Γιώργος Καμίνης ξεκαθαρίζοντας ότι «από τη στιγμή που πάμε προγραμματικά εκ των πραγμάτων οριοθετείται ως προς τη σχέση μας με τον Τσίπρα».

Διαβάστε επίσης