Η Μαρία Σάκκαρη έχασε 2-1 απ’ την εκπληκτική Παρκς

Θύμα της εκπληκτικής Παρκς έπεσε η Μαρία Σάκκαρη! Μετά την Καρολίνα Πλίσκοβα που αποκλείστηκε από την εντυπωσιακή 21χρονη και η Ελληνίδα τενίστρια λύγισε από τη νεαρή με 2-1 (5-7, 7-5, 7-5) σετ στην Οστράβα και αποχαιρέτησε πρόωρα το τουρνουά.

Η Σάκκαρη παρά το γεγονός ότι άρχισε θετικά τον αγώνα, αφού πήρε το πρώτο σετ, ήταν φανερό ότι η νεαρή Αμερικανίδα δεν πρόκειται να το παρατήσει και πράγματι έφτασε στην ανατροπή πιέζοντας σε κάθε ευκαιρία την αντίπαλό της, φτάνοντας στην ανατροπή.

Το πρώτο σετ άρχισε κυρίως αναγνωριστικά και φοβισμένα, αφού η Σάκκαρη άρχισε με break εκμεταλλευόμενη και το τρακ της 21χρονης, η οποία όμως αφυπνίστηκε άμεσα και απάντησε με τον ίδιο τρόπο φτάνοντας στο 1-1. Στη συνέχεια ακολούθησε αλάνθαστη πορεία και των δύο από το σερβίς τους μέσω του οποίο διαμορφώθηκε το 5-5, αλλά η Σάκκαρη ήταν αυτή που πίεζε κάθε φορά για να φτάσει στο break. Η Ελληνίδα τενίστρια τελικά πέτυχε τον στόχο της κάνοντας το υπέρ της 6-5 με μπρέικ και χωρίς άγχος έφτασε και στο 7-5.

Το μοτίβο σε ό,τι αφορά στη διακύμανση του δεύτερου σετ δεν άλλαξε, αλλά η Παρκς ήταν φανερό ότι είχε αρχίσει να περιορίζει τα λάθη της και όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε και την απόδοσή της. Η Αμερικανίδα έφτασε στο υπέρ της 5-4 και μάλιστα είχε και μπρέικ πόιντ το οποίο δεν το εκμεταλλεύθηκε, με το σετ να οδηγείται στο 5-5 και στη συνέχεια το 6-5. Στο σερβίς της Σάκκαρη βρήκε τελικά τις απαντήσεις η Παρκς και έκανε το μπρέικ για το 7-5.

Όλα κρίθηκαν στο τρίτο και τελευταίο σετ, με τη Σάκκαρη να χάνει την ευκαιρία για το μπρέικ στο πρώτο γκέιμ, αλλά στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο όγδοο γκέιμ έδειξε γερά… νεύρα. Αφού κατάφερε να γλιτώσει από τέσσερα μπρέικ-πόιντ, έφτασε τελικά στο 4-4, με την Παρκς να οδηγεί το σετ στο 6-5. Η 21χρονη συνέχιζε να πιέζει τη Σάκκαρη και έφτασε στο μπρέικ που της χάρισε και τη μεγάλη νίκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα