Η μετάλλαξη αλλάζει και τους σχεδιασμούς των κομμάτων

Η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης «Δ» του κορωνοϊού προβληματίζει μεν την κυβέρνηση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ούτε ως σκέψη η επιβολή ενός ολικού lockdown. Τουναντίον, θα έχουμε διάφορα περιοριστικά μέτρα. Όπως γίνεται αντιληπτό, τα νέα υγειονομικά δεδομένα είναι πολύ πιθανό να επιφέρουν αλλαγές στον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Από το Μαξίμου δεν ασχολούνται με τα διάφορα δημοσιεύματα από τον φιλοΣΥΡΙΖΑϊκό Τύπο περί πρόωρων εκλογών, σχολιάζοντας ότι «απλά δείχνουν το άγχος του Τσίπρα για τη νέα ήττα που έρχεται». Τα δύο πράγματα που συζητούνται σε όλες τις συσκέψεις στο Μαξίμου είναι αφενός μεν να αντιμετωπιστεί το 4ο κύμα του κορωνοϊού και να μην επιβαρυνθεί το ΕΣΥ, αφετέρου δε να επιτύχει το άλμα προς την ανάπτυξη η οικονομία.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει πως εφόσον η πανδημία το επιτρέψει εντός του 2021 θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Οι σχετικές αποφάσεις, όπως έχει δεσμευτεί, θα ληφθούν μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (είναι προγραμματισμένη 11-18 Σεπτεμβρίου), είναι όμως φανερό πως, αν δεν υπάρξει ένα φρένο στην πανδημία, οι σχετικές αποφάσεις θα επανεξεταστούν. Εξάλλου, και η ηγεσία του κόμματος μάλλον βολεύεται με το να μπει το Συνέδριο στις καλένδες.

Ακόμη δυσκολότερα είναι τα πράγματα για το ΚΙΝΑΛ. Τον Σεπτέμβριο αναμένονται οι αποφάσεις για το πότε και πώς θα γίνουν οι εκλογές. Είναι γνωστό ότι η Γεννηματά θα ήθελε να τις αποφύγει, αλλά οι Λοβέρδος, Ανδρουλάκης ούτε καν που το συζητούν. Οπότε στην προεδρική φρουρά του ΚΙΝΑΛ είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί το επιχείρημα για τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας.

Αλλά και το ΜέΡΑ 25 έχει προγραμματίσει Συνέδριο και για εκλογή Γραμματέα μέσα Νοεμβρίου. Αλλά, όπως σχολιάζουν και πολιτικοί αναλυτές, «δεν έχασε και η Βενετία βελόνι εάν αναβληθεί το συνέδριο του κόμματος Βαρουφάκη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα