Η μετάλλαξη Δέλτα άλλαξε τα σχέδια του Ομπάμα για τον εορτασμό των γενεθλίων του

Ήθελε να γιορτάσει τα 60α γενέθλιά του με 457 καλεσμένους

Πολλοί χαρακτήρισαν των πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ ως «ανεύθυνο» και «αδιάφορο για την δημόσια υγεία» και αυτό γιατί  είχε οργανώσει μία ξεχωριστή εκδήλωση για τα 60ά του γενέθλια με περίπου 475 άτομα.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη πριν  ξεσπάσει το κύμα της μετάλλαξης Δέλτα. Έτσι, την Τετάρτη το πρωί, εκπρόσωπος του Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι τελικά το «πάρτι» των γενεθλίων του δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των νέων περιορισμών κατά της πανδημίας.

Η ανακοίνωση έγραφε: «Λόγω της έξαρσης της μετάλλαξης Δέλτα την τελευταία εβδομάδα, ο πρόεδρος και η κυρία Ομπάμα έχουν αποφασίσει να αλλάξουν την εκδήλωση και να την πραγματοποιήσουν σε πιο στενό κύκλο με την οικογένειά τους και μερικούς κοντινούς τους φίλους. Θα χαρεί να λάβει τις ευχές των υπολοίπων για τα γενέθλιά του έστω και από απόσταση και ανυπομονεί να δει σύντομα από κοντά κι άλλους ανθρώπους».

Μάλιστα, τόνισε πως ο Μπαράκ Ομπάμα έχει προσλάβει προσωπικό για να διεξάγει όλους τους απαραίτητους ελέγχους κατά του Covid-19 τόσο κατά την άφιξη των επισκεπτών στην εκδήλωση όσο και κατά την αποχώρησή τους. Επίσης, είχε φροντίσει να συμπεριλάβει μόνο εμβολιασμένους στη λίστα των καλεσμένων του.

 

.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα