Ηλεία: Συνεχείς αναζωπυρώσεις, στην «μάχη» όλο το βράδυ πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι

Στην Ηλεία δεν λέει να κοπάσει η φωτιά. Εκεί που οι κάτοικοι δίνουν μάχες και σβήνουν σ’ ένα σημείο, αναζωπυρώνεται σ’ ένα άλλο.

Όπως εξήγησε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη των πυρκαγιών στην Ηλεία και τη Φωκίδα υπάρχει μεγάλος αριθμός αναζωπυρώσεων και οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. «Η κατάσταση παραμένει δύσκολη», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στις περιοχές Αχλαδινή και Δούκας, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν τις απογευματινές ώρες».

Όπως επισήμανε, «στόχος είναι να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές», προσθέτοντας ότι «στις πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν και πεζοπόρα τμήματα, ειδικά στην περιοχή Δούκας, που είναι σε ορεινό σημείο».

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι «στην Αχλαδινή, μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, επιχειρούν και μηχανήματα έργου», συμπληρώνοντας πως «είναι θετικό το γεγονός, ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι».

Ακόμη, ο Βασίλης Γιαννόπουλος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και στις γειτονικές περιοχές Ξηρόκαμπος και Λούβρο», ενώ, όπως σημείωσε, «είναι καλύτερη η εικόνα με την φωτιά στις περιοχές Λιναριά, Μιράκα και Μουριές».

Αρχαία Ολυμπία: Μάχη με τις φλόγες σε Νεμούτα και άλλα χωριά

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη η κατάσταση στην περιοχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας καθώς μετά τη Νεμούτα και την Αχλαδίνη, σε πύρινο κλοιό βρέθηκαν Δούκα, Μηλιές και Λάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με μαρτυρίες των κατοίκων η φωτιά απειλούσε και το δρυόδασος της Φολόης.

Το ilialive δημοσίευσε βίντεο από τις πύρινες γλώσσες να απειλούν το χωριό Νεμούτα.

Κάτοικοι παρέμειναν στο σημείο για να σώσουν τις περιουσίες τους. «Ήρθε από Ηράκλεια και Δούκα, πέρασε 15 χωριά», περιέγραψε στην κάμερα κάτοικος του χωριού.

Μήνυμα του 112 σε Δούκα και Μηλιές

Νωρίτερα δόθηκε σήμα να εκκενωθεί η Αχλαδινή, καθώς η φωτιά κινείτο προς τον οικισμό. Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Δούκας και Μηλιές Ηλείας να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς τους. Το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στις περιοχές Δούκας ή Μηλιές Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Νεράιδα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Αναζωπυρώσεις στην περιοχή της Αχλαδινής -Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της εθνικής οδού Τρίπολης – Πύργου

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «αναζωπυρώσεις του πύρινου μετώπου στην περιοχή της Αχλαδινής, του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας, αντιμετωπίζουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «οι φλόγες πλησιάζουν την κοινότητα της Αχλαδινής και παράλληλα το πύρινο μέτωπο φαίνεται να κινείται εκ νέου προς την περιοχή Λάλα, ενώ δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση με τη φωτιά στις περιοχές Δούκας και Μηλιές».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου από την περιοχή Καλλιάνι μέχρι το ύψος του 106ου χιλιομέτρου, λόγω φωτιάς.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα