Κλάτενμπεργκ: Με Ιβάν ή Μαρινάκη; (ερώτηση ηλιθίων…)

Του Χαρίλαου Τουμπιώτη

Μπουρλότο ξηγήθηκε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ με όσα είπε για το γκολ του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ. Μέχρι κι ο Τάσαρος ο Σιδηρόπουλος του την είπε. Μάλιστα. Άλλα μας έλεγες για τη φάση με τον Χασάν και τον Λισγάρα, σου λέει ο Τάσος, κι άλλα λες τώρα. Μισό λεπτό, γιατί τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Να σε βοηθήσω, μάστορα, να καταλάβεις. Ο Μαρκ ο Κλάτυ ήταν ο αγαπημένος του Σαββιδοτεχνείου. Ποτέ δεν τον πείραξαν. Σωτήρας, σου λέει. Από τότε που ο Άγγλος τα έχωσε στον Ολυμπιακό, είναι άνθρωπός μας, σου λένε οι Σαββιδοτέχνες.

Ο Ολυμπιακός σχεδόν σε κάθε αγωνιστική τα χώνει. Έρχεται κι αυτή η καταραμένη φάση με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα με το οφσάιντ του Ελ Αραμπί, και δένει το γλυκό. Πετιμέζι πράμα.

Πάμε παρακάτω. Κι εκεί που τον είχανε οι Σαββιδοτέχνες μη βρέξει και μη στάξει το παλικάρι μας, τι γίνεται; Έρχεται άλλη μία καταραμένη φάση με το γκολ του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ. Οφσάιντ, σου λένε στο Μαρινακέικο. Και οφσάιντ και φάουλ του Τσόλακ.

Και τι κάνανε οι Σαββιδοτέχνες; Τα ξύνανε τα μπατζάκια τους. Άσ’ τους να φωνάζουνε, σου λέει. Μια χαρά θα μας δικαιώσει ο Κλάτενμπεργκ. Κανένα πρόβλημα. Το πολύ-πολύ, να τους κάνουμε λίγη καζούρα κι από ’δώ πήγαν κι άλλοι.

Και βγαίνει ο Κλάτυ και κάθονται επάνω στο παγωτό. Φάουλ του Τσόλακ, σου λέει. Δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ. Κι εδώ αρχίζουνε τα ωραία, μάστορα. Τι έγινε, σου λένε οι Σαββιδοτέχνες. Κάτι έγινε εδώ. Πώς έγινε και το δικό μας παιδί είπε τέτοια πράγματα; Μήπως το γύρισε και πήγε στην απ’ εκεί πλευρά; Μήπως μας τον πήρανε μεταγραφή; Κι αρχίσανε τα παραμύθια.

Ο Κλάτενμπεργκ, σου λέει, δεν άντεξε το bullying του Μαρινάκη και γι’ αυτό τα είπε αυτά. Για πολιτική «ίσων αποστάσεων», όπως έγραψε η iapopsi.gr. Και βάρ’ του – δώσ’ του καλαμπαλίκι. Βγάζανε και προς τα έξω, ότι ο Άγγλος θα δικαιώσει τον Σιδηρόπουλο και τον Σκουλά. Τελειωμένα πράγματα ήταν για το Σαββιδοτεχνείο, ότι θα πήγαιναν όλα πρίμα.

Έτσι είναι. Οι Σαββιδοτέχνες να έχουν τον καημό τους ότι ο Μαρκ πήγε στους άλλους, και στο Μαρινακέικο να πανηγυρίζουνε, ότι δικαιώθηκαν πως ήταν άκυρο το γκολ. Ότι έγινε φάουλ και οφσάιντ μαζί. Κι ότι ο ΠΑΟΚ πήρε τζάμπα δύο βαθμούς και άλλους δύο με τον ΟΦΗ που δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ τους από το Μάτος, σύνολο τέσσερις. Δηλαδή, τι έγινε; Τι λένε στο Μαρινακέικο; Ότι τώρα ο Κλάτενμπεργκ το παίζει πενήντα-πενήντα το έργο;

Κι αν μέχρι τώρα έχει την πλάκα του, πάμε στα καλύτερα. Η κόντρα του Μαρινάκη με τον Ιβάν μπαίνει σε άλλη πίστα τώρα. Όπως το ακούς, μάστορα. Εκεί που παίζανε στις πίστες στα καρτ στην παραλιακή, τώρα πάει στην Ίμολα.

Να σου δώσω την είδηση, που λένε κι οι δημοσιογράφοι. Μόλις έγινε γνωστό ότι ο Κλάτυ είπε αυτή την κουβέντα, άναψαν τα τηλέφωνα με το Ροστόφ. Παίρνανε τον Ιβάν Γκαγκάτσης(ο Μάκης, για τον Βασίλη δεν ξέρουμε…) και σία, να του πούνε τι πολιτική θ’ ακολουθήσουνε.

Του είπανε του Ιβάν να κάνει όπως ο Ολυμπιακός και ν’ αποσύρει την εμπιστοσύνη του στον Άγγλο. Να το τραβήξει το σκοινί κι όπου πάει. Άλλος του είπε να μην το κάνει, για να μην τα πάρει στο κρανίο ο Κλάτενμπεργκ και δεν ξαναβάλει τον Σιδηρόπουλο να παίζει τον ΠΑΟΚ. Κι ότι δεν τρέχει τίποτα που τα είπε αυτά ο Άγγλος. Παραμένει άνθρωπος της εξυγίανσης. Και περιμένουνε τον Ιβάν να τους πει πώς θα το παίξουνε το έργο.

Κατάλαβες, μάστορα, τι σημαίνει ν’ αποσύρει και ο Σαββίδης την στήριξή του στον Κλάτενμπεργκ; Δύο θα είναι από τη μια μεριά και δύο από την άλλη. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μαζί, και Αλαφούζος και Μελισσανίδης μαζί. Στηρίζοντες και μη στηρίζοντες. Κι όποιον πάρει ο Χάρος.

Και ρωτάω τώρα εγώ. Τι χαμπάρια από εδώ και στο εξής, μάστορα; Πώς θα κυλήσει το πράγμα με τον Κλάτενμπεργκ, όταν είναι απέναντι και ο Μαρινάκης και ο Σαββίδης; Μόλις γίνεται κάτι, θα του τα χώνει ο ένας και θα κατηγορεί τον άλλονα και στη μέση θα είναι ο Κλάτενμπεργκ. Ο ένας θα κατηγορεί τον άλλον ότι ο Μάρκος είναι δικός του. Φοβερά πράγματα έχουνε να γίνουνε.

Έτσι θα πάει το έργο. Μια μαλακία να κάνει ένας διαιτητής σε ματς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, και θα την έχουνε έτοιμη την ανακοίνωση. Ότι ο Κλάτυ, από την στιγμή που ακύρωσε το γκολ του Ελ Καντουρί, βοηθάει τον ΠΑΟΚ, γιατί έχει τύψεις εξυγίανσης. Ότι επίτηδες το έκανε και ακύρωσε το γκολ του Ελ Καντουρί, για να πουλήσει και καλά ισότητα και μετά, φόρτσα βοήθεια στον ΠΑΟΚ. Αυτό θα γράφουνε στο Μαρινακέικο.

Που το ακύρωσε με το στόμα, δεν λέει και τίποτα, σου λένε. Ο ΠΑΟΚ τους πήρε κανονικά τους βαθμούς. Άπαξ και το γράψει το Φύλλο Αγώνα, χαιρέτα μας τον πλάτανο. Το έγραψε και η iapopsi.gr ότι στάχτη στα μάτια τους Μαρινάκη ήταν αυτά που είπε ο Κλάτυ.

Έτσι είναι. Δεν έχασε τίποτα στην ουσία ο ΠΑΟΚ. Δεν τους πήρε πίσω τους βαθμούς ο Κλάτυ. Με το στόμα, δεν παίρνονται πίσω. Ο ΠΑΟΚ, όμως, ξεφτιλίστηκε που ξεφτίλιζε τους άλλους που ξεφτίλιζαν τον Άγγλο. Και το ξεφτιλίκι, το μετράει ο Ιβάν. Θέλει να δείχνει πρόσωπο αγαθό και αγνό στον Ελληνισμό.

Κι άπαξ και ο Κλάτυ πει κάτι υπέρ του Ολυμπιακού, πάλι οι Σαββιδοτέχνες θα φωνάζουνε, ότι ο Κλάτενμπεργκ τα βρήκε με τον Μαρινάκη. Ναι, μάστορα. Αυτό παίζει στην Θεσσαλονίκη. Ότι τα βρήκε με τον Μαρινάκη. Τίποτα δεν βρήκε ο Κλάτυ με κανέναν Μαρινάκη. Αλλά σάμπως ασχολείται κανένας με την πραγματικότητα; Και οι Σαββιδοτέχνες και το Μαρινακέικο, την κάνουν ό,τι γουστάρουν την πραγματικότητα. Πλαστελίνη.

Τι θα έπρεπε να κάνει ο Μάρκος για να βγει λάδι από αυτήν την ιστορία; Ν’ αφήσει κατά μέρος τα κόλπα και να ξαναδώσει τις συνομιλίες του διαιτητή με τον VARista στον αέρα. Να λέει αυτός ό,τι γουστάρει για τις φάσεις, αλλά να ξέρει κι ο κόσμος.

Έτσι είναι. Το VAR δεν έφερε την ευτυχία, ούτε την αξιοπιστία. Έχει ευθύνη, γι’ αυτό και ο Άγγλος αρχιδιαιτητής. Ενώ στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος τις έδινε και όλοι μπορούσαν να σχηματίσουν γνώμη, ξαφνικά, άνευ λόγους και αιτίας, ο Κλάτενμπεργκ έβγαλε κόκκινη κάρτα στην ενημέρωση. Πήρε όλο το παιχνίδι επάνω του, λες και είναι ο Πάπας της Ρώμης. Αυτή ήταν και η αρχή του τέλους της διαφάνειας, που ευαγγελίστηκε ο Κλάτυ.

Κι η «Α», αλλά και η iapopsi.gr το έχουν γράψει από τις πρώτες μέρες του Κλάτυ στο ποδόσφαιρο. Γουστάρεις να γίνει ήρωας στην Ελλάδα; Μάλιστα. Φτιάξε μία επιτροπή και να αναλύετε μαζί τις φάσεις. Βάλε δημοσιογράφους, βάλε και τον ίδιο τον Βαρούχα και τον Κάκο. Και πούλα και τα δικαιώματα στην τηλεόραση, να κονομήσει και η ΕΠΟ κανένα φράγκο.

Κι άμα αρνηθούνε Βαρούχας και Κάκος, βγάλε μια ανακοίνωση ότι εσύ δεν κάνεις politics με τη διαιτησία, και άφησε να εννοηθεί ότι αυτοί κάνουνε. Έτσι είναι. Σοβαρά πράγματα, για να μην μπορεί κανένας να σου πει ότι παίζεις παιχνίδια και παιχνιδάκια μαζί.

Τώρα, θα πεις, στα παπάρια του Κλάτυ αν του λένε ότι παίζει παιχνίδια. Άπαξ και αναφέρει η ολιστική μελέτη ότι τον στηρίζουνε FIFA και UEFA, σιγά μην κάτσει κι ασχοληθεί με το τι γράφει το Σαββιδοτεχνείο και το Μαρινακέικο. Το παραδάκι να πέφτει κάθε μήνα για να πάρουμε καμιά καινούργια Πόρσε, γιατί την παλιά μάς την έκαψε η λεγάμενη και από ’δώ πήγαν κι άλλοι. Άσ’ τους να πλακώνονται. Και στο ερώτημα αν είναι με τον Ιβάν ή το Μαρινάκη, η απάντηση είναι ευκολάκι. Είναι… με τον Κλάτενμπεργκ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα