Κυρανάκης: «Υποχρέωση και όχι εκφοβισμός είναι τα τηλέφωνα σε βουλευτές για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κυρανάκης χαρακτήρισε “Υποχρέωση” και όχι “εκφοβισμό” τα τηλεφωνήματα σε βουλευτές προκειμένου να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι στελέχη της ΝΔ στα βόρεια προάστια διακινούν, μέσω Facebook, απειλητικά μηνύματα μαζί με τα στοιχεία και τα τηλέφωνα βουλευτών που προτίθενται να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας.

Ο κ. Κυρανάκης, μιλώντας στον News 24/7 στους 88.6, δήλωσε πως “το να παίρνει τηλέφωνο ο ψηφοφόρος σε πολιτικά γραφεία δεν είναι εκφοβισμός. Δεν είναι απλά δικαίωμα, είναι υποχρέωση” τόνισε. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν έχει υπόψη του το συγκεκριμένο μήνυμα.

Πάντως, επεσήμανε ότι “επί της αρχής όμως, το να ζητά ένας ψηφοφόρος από τον εκλεγμένο εκπρόσωπό του να μην ψηφίσει κάτι, είναι συνταγματική του υποχρέωση. Οι πολιτικοί έχουμε υποχρέωση να ακούμε τον λαό” και επανέλαβε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών στο σύνολό της, άφησε όμως ανοιχτό το εάν η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει ή θα καταψηφίσει και το Πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης