Ο Γιανουκόβιτς δεσμεύτηκε για αναθεώρηση του συντάγματος

Να προχωρήσει το «ταχύτερο δυνατόν» η συνταγματική μεταρρύθμιση στην χώρα του, δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β. Γιανουκόβιτς υποδεχόμενος την βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ.

Ο Γιανοκόβιτς υποστήριξε ότι η συνταγματική μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει «με σεβασμό σε όλες τις διαδικασίες» ενώ τόνισε ότι «ο διάλογος και ο συμβιβασμός με την αντιπολίτευση» είναι αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να τερματιστεί η κρίση στην χώρα του. Όπως είπε ο Ουκρανός πρόεδρος σύντομα θα ληφθούν μέτρα για να επιταχυνθεί η αποφυλάκιση των διαδηλωτών, που συνελήφθησαν στις πρόσφατες συγκρούσεις με την αστυνομία.

Την Παρασκευή ο Γιανουκόβιτς αναμένεται να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι, ο οποίος είχε προειδοποιήσει ότι η οικονομική βοήθεια της Ρωσίας προς την Ουκρανία θα εξαρτηθεί από τη στάση του Κιέβου.

Και σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς το κοινοβούλιο της χώρας, ζητώντας από τις Αρχές να προχωρήσουν τη συνταγματική μεταρρύθμιση. Πολλοί διαδηλωτές είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και η πορεία τους ήταν ειρηνική.

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αρσένι Γιάτσενιουκ εντός του κοινοβουλίου χαρακτήρισε αναγκαία την τροποποίηση του συντάγματος ώστε να τερματιστούν οι «δικτατορικές εξουσίες» που απολαμβάνει σήμερα ο Γιανουκόβιτς, όπως είπε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα