Οργή στο ΠΑΣΟΚ για την… εισβολή Σάντερς δίπλα στον Ανδρέα

Θύελλα και τρικυμία στο εσωτερικό της Χ. Τρικούπη με την φωτογραφία που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του ΠΑΣΟΚ

Ναι μεν προκάλεσε γέλιο στους χρήστες του διαδικτύου, αλλά μεταξύ των μελών του Κινήματος Αλλαγής έφερε πολλά νεύρα. Ο λόγος για τη φωτογραφία από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη του 1974, όπου ξαφνικά πήρε θέση ο Μπέρνι Σάντερς δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Μάλιστα, αυτό έγινε όταν η συγκεκριμένη φωτογραφία αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του ΠΑΣΟΚ. Ναι μεν έγινε για χιούμορ, αλλά μάλλον αυτή η ενέργεια εξόργισε κόσμο και κοσμάκη. Η εν λόγω ανάρτηση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με στελέχη να απαιτούν να κατέβει η αμφιλεγόμενη φωτογραφία, ενώ υπήρχαν και εκείνα που ζητούσαν την παραίτηση του υπευθύνου, για την απόφασή του να εμφανίζονται τα ιστορικά στελέχη, σύμβολα του χώρου, όπως ο πρώτος πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Παπανδρέου, σε μια τέτοια φωτογραφία. Οπότε ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Βλάχος, βρίσκεται πλέον στο μάτι του κυκλώνα, αφού οι σύντροφοί του φρόντισαν να τον καρφώσουν λέγοντας ότι αγνοεί την ιστορία του κόμματος.

Ο ίδιος, πάντως, θέλοντας να υπερασπιστεί την ιδέα, έγραψε «ότι η ανάρτηση του meme του ΠΑΣΟΚ με τον Μπέρνι Σάντερς είναι απολύτως χιουμοριστική, δεν έχει κανένα πολιτικό statement». Όμως και η απάντηση του Βλάχου προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό, καθώς από τη φωτογραφία κόπηκε μία ιστορική προσωπικότητα όπως ήταν ο Γιάννης Κουτσοχέρας.

Για όσους δεν γνωρίζουν (μεταξύ των οποίων και οι φοφίκοι της Γεννηματά) ο Γιάννης Κουτσοχέρας ήταν νομικός, λογοτέχνης και ποιητής. Εκλέχθηκε βουλευτής της Ένωσης Κέντρου το 1964, καθώς και βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 1974 και το 1981. Ήταν ο πρωτεργάτης του μονοτονικού συστήματος γραφής που εισήχθη στα σχολεία το 1981. Επί χούντας στα γεγονότα της Νομικής ο Γιάννης Κουτσοχέρας είχε χάσει την όρασή του από το ένα μάτι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα